FOTO: Nova imena – izložba fotografija studenata ADU
By redakcija On 5 svi., 2017 At 10:10 AM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Vana Katančić, Palma Poljaković, Matej Subotić, Matej Jurčević, Luka Pešun, Luka Dubroja, Lili Zaneta, Karla Jurić, Hanna Kunić, Buga Cvjetanović, Anđela Vidić – izložba fotografija Nova imena

Nova imena– Rad sa studentima prvenstveno je pitanje odgovornosti. Rad sa studentima umjetničkih usmjerenja, možda još i više. Jer od umjetnosti se uvijek očekuje. Kako pristupiti svakom studentu ponaosob, poučiti tehnici, prenositi znanje i iskustvo, usmjeriti, a ne nametnuti se i gdje postaviti granicu. Kako prepoznati iskru individualnosti i ne stajati joj na putu. S tim i sličnim pitanjima svakodnevno se susreću profesori akademija, pa tako i studija snimanja i fotografije, profesori, koji su ujedno i mentori i pedagozi, ali i sami umjetnici i nositelji vlastitih poetika. Pitanja su to, na koja svake godine odgovara i izložba Nova imena.
Pod mentorstvom Darija Petkovića, Sandre Vitaljić, Jelene Blagović Pavičić i Maše Bajc pred studente su postavljeni konkretni zadaci i vježbe, a na studentima je hoće li na zadatke samo odgovoriti ili će pak u zadanim uvjetima pokušati postići svoj maksimum i razviti vlastite ideje i prekoračiti očekivane granice – Iva Prosoli iz predgovora.
Tradicionalna godišnja izložba ‘Nova imena’, koja se u Galeriji ULUPUH organizira od 2005. godine, predstavit će radove studenata preddiplomskog studija snimanja i diplomskog studija fotografije, nastale tijekom nastave protekle akademske godine. Organizator je Katedra za fotografiju, a selekciju radova kao i likovni postav izložbe potpisuju Darije Petković izv.prof.art., Jelena Blagović Pavičić doc.art., Iva Prosoli pred. te Maša Bajc asist.
Izložba će se moći pogledati do 19. svibnja, radnim danom i subotom od 10 do 20 sati, a nedjeljom od 10 do 13 sati. Ulaz na izložbu je slobodan. Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba, u partnerstvu s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Foto: Press
Fotogalerija: 

comment closed