fbpx

Milan Bandić – Brzi i žestoki

Zagreb…

Završilo drugo izdanje ‘Utrke ubrzanja Brzi i žestoki’

Milan BandićViše od 200 automobila, 40 motocikala, preko 80 atraktivnih hostesa i 30.000 posjetitelja rezultat su drugog izdanja zagrebačke Utrke ubrzanja Brzi i žestoki koja se održala protekli vikend na jednoj od glavnih prometnica hrvatske metropole, Aveniji Dubrovnik. Uzbudljivu dvodnevnu utrku upotpunio je bogati popratni program za sve uzraste te nevjerojatne auto-moto akrobacije kakve se rijetko mogu vidjeti uživo. Priliku da posjeti utrku nije propustio ni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Milan BandićOsim uzbudljivih natjecanja, posjetitelji su imali priliku uživati i u bogatom popratnom programu. Čak 55 izlagača informiralo je zainteresirane o najnovijim trendovima u automobilizmu, a postavljena je i izložba preko 100 raritetnih automobila kakvi se nemaju prilike vidjeti svaki dan, kao što su Mercedes 500e iz filma Taxi, trokolica iz serije Mućke, zatim 3 od ukupno 5 Lancia Delta HF Integrale u Hrvatskoj, Omega Lotus, jedini Passat R36 u karavan varijanti u našoj zemlji te mnoga druga atraktivna vozila. Posebno oduševljenje kod posjetitelja izazvala je vožnja dragstera – jedinstvenog vozila koje postiže toliku brzinu da se može zaustaviti samo uz pomoć padobrana.
Brzi i žestokiDok su odrasli pratili utrke, najmlađi su se okušali i sami u natjecanju u vožnji električnih automobila, neki od njih su zaplovili i u svijet virtualne stvarnosti, dok su se poznati gameri iz brojnih hrvatskih gradova natjecali u PES turniru. Po prvi put u Hrvatskoj jedan auto-moto spektakl oduševio je i pripadnice ljepšeg spola. Pod vodstvom jedine profesionalne hrvatske rally vozačice Gorane Hunić više od 40 dama natjecalo se u brzini i spretnosti na poligonu nanoseći crveni ruž za usne i pokušavajući u isto vrijeme što brže odvoziti zadanu stazu. Najuspješnije prvog dana su dobile vrijedne poklone Max Factora, dok je najbrže vozačice u nedjelju nagradio Eveline. Uz Goraninu sigurnu ruku, čak i oni koji dosad nisu imali priliku voziti automobil, mogli su to iskušati u nedjelju u sklopu programa sigurne vožnje.
Utrka ubrzanja Brzi i žestoki natjecanje je vozača podijeljenih u grupe po vremenskim klasama, a izvodi se tako da stazi duljine četvrt milje (402 metra) pristupaju po dva natjecatelja, a pobjednik je onaj koji je prođe u kraćem roku.

Foto: Press