Crvena jabuka na Vege pikniku
By redakcija On 3 lis., 2016 At 03:27 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Za vikend…

Grad Zagreb, brojne udruge za zaštitu životinja i Prijatelji životinja pozivaju građane na nedjeljno druženje za životinje, uz vegansku klopu i koncert

Crvena jabuka na VegeNa događanju povodom Međunarodnog dana zaštite životinja, koje će se održati u nedjelju, 9. listopada 2016. od 10 do 18 sati na zagrebačkom Bundeku, sudjelovat će mnogobrojne udruge za zaštitu životinja. Suorganizator događanja bit će udruga Prijatelji životinja koja tim povodom, kao i prošle godine, organizira Vege piknik. Posjetitelji će imati priliku razgledati štandove brojnih izlagača veganske hrane i ekoloških proizvoda te uživati u bezmesnim gurmanskim delicijama i zanimljivom glazbenom programu, koncertu Crvene jabuke.
Posjetitelji će se moći počastiti ukusnim veganskim kebabom, sendvičima, burgerima od konoplje, biljnim mlijekom, falafelom u umaku, ćevapima, proizvodima od tofua i sejtana, probiotičkim napitcima te raznim slasticama poput sirovih kolača, palačinki ili fritula i tako barem na taj dan biti na biljnoj prehrani. Tijekom svečane manifestacije na Bundeku građane će pozdraviti i ambasadorica Međunarodnog dana zaštite životinja (WAD) u Hrvatskoj, Anita Euschen, te ih pozvati da pridonesu stvaranju svijeta bez nasilja prema životinjama. Podršku događanju dat će i Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba.
Cijeli događaj bit će popraćen bogatim zabavno-glazbenim programom iz kojega se može izdvojiti koncert popularne grupe Crvena jabuka koja se svojim nazivom baš uklapa u Vege piknik i obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja.
Svi, i oni koji imaju četveronožne prijatelje i oni koji ih nemaju, dobrodošli su da, uz dobru zabavu, saznaju kako pomoći svim životinjama na njihov dan koji se obilježava još od 1931. godine na dan svetoga Franje Asiškog koji je bio zaštitnik životinja i vegetarijanac.
Na sam Dan zaštite životinja, 4. listopada od 9 do 18 sati, Prijatelji životinja organizirat će u Varšavskoj ulici u Zagrebu informativni štand na kojemu će pozivati građane da dođu na Bundek te pružati informacije o načinima pomoći životinjama.

Foto: Press

comment closed