fbpx

Trofej pobjednika Davis Cupa stigao u Varaždin

Varaždin…

Davis Cup– Neobična je činjenica da malo građana ima priliku ovaj pokal vidjeti uživo, jer smo jedna od tek 15 zemalja koja ikada osvojila ovaj naslov. Veseli me da će ljudi vidjeti ovaj pokal i da će možda neke mlade generacije potaknuti da se počnu baviti ovim prekrasnim sportom – rekao je, između ostalog, župan Radimir Čačić koji je bio predsjednik HTS-a kada je Hrvatska 2005. godine prvi puta osvojila ovo natjecanje.
Trofej pobjednika Davis Cup od petka je u Varaždinu, gdje će u sljedećih 15 dana biti izložen u prostorima varaždinske Županijske palače. Na svečanosti predstavljanja pokala goste su pozdravili predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, hrvatski izbornik Željko Krajan i varaždinski župan Radimir Čačić, nekadašnji predsjednik, a sadašnji počasni predsjednik HTS-a.
– Izuzetna mi je čast da vas mogu sve ovdje pozdraviti u ime HTS-a i Davis kup reprezentacije. Sretna sam da je taj pokal došao u naše ruke jer je to osvajanje bilo od povijesnog značaja, s obzirom da smo ga upravo mi zadnji puta osvojili u starom formatu. Taj uspjeh znači da Hrvatska živi sportski i da imamo sportsko srce i da se veselimo kroz sport. Varaždin je kao domaćin lanjskog četvrtfinala Davis Cupa također dao svoj doprinos u osvajanju naslova, dok najveća zasluga pripada članovima reprezentacije. Nadamo se da ćemo ove godine u Madridu ćemo prvi osvojiti natjecanje u novom formatu i vratiti ovaj trofej natrag u Hrvatsku – rekla je Nikolina Babić.
– Sjećanja su i dalje svježa. Nisam vidio pokal još od kada smo slavili u Lilleu, a sada konačno imamo priliku vidjeti za što smo igrali. Mislim da rezultat koji smo ostvarili samo raste s vremenom. Osvojiti Davis Cup u današnje vrijeme i uz takvu konkurenciju je izrazito teško, a nadam se, ako ostanemo svi zdravi, da ga možemo osvojiti još koji put – rekao je izbornik Željko Krajan.

Foto: Press – Hrvatski teniski savez