fbpx

Kabaret tamne zvijezde na Marulićevim danima

Split…

Kabaret tamne zvijezdeKabaret tamne zvijezde, autorski projekt Zlatka Burića u produkciji zagrebačkog Teatra &td na programu je 26. Marulićevih dana u ponedjeljak 25. travnja 2016. godine. Predstava se igra na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split s početkom u 20,00 sati. Zlatko Burić, legendarna umjetnička osobnost hrvatskog alternativnog kazališta, ovim se autorskim radom vratio u Hrvatsku kako bi još potvrdio ne samo svoj nego i status svoje prošlosti.
Kabaret tamne zvijezdeKabaret Tamne Zvijezde‘ projekt je skupine autora predvođene kultnim hrvatskim kazališnim i filmskim umjetnikom s danskom adresom, Zlatkom Burićem. Glazbenici, hodači, zapisivači, govornici- zajednički grade izvedbu na granici između bastardizirane forme kabareta, post-industrial post-men(o)pause punk koncerta i kazališne predstave. Jedan od osnivača Kugla glumišta predstavom Kabaret tamne zvijezde ispisuje testament toj čuvenoj činjenici domaće kazališne povijesti i povijesne suvremenosti, ali i dokazuje kako je njezina idejna putanja nezamjenjiva i neumrla. Uz pomoć starih suboraca iz Kugle, i novoadaptiranih istomišljenika ili trenutnih suputnika, predstava je i posveta i poraz i pobjeda istodobno, najbolja potvrda kazališta kao žive umjetnosti i umjetnosti živoga.
U predstavi igraju: Zlatko Burić, Damir Bartol Indoš, Mia Biondić, Dean Krivačić, Sven Jakir, Marko Jastrevski, Vedrana Klepica, Dina Puhovski, Henning Frimann, Miro Manojlović i Vedran Hleb.

Foto: Press