fbpx

Prijenos: Sinjska alka u Vukovaru

Vukovar…

Stjepan Balog– Vjerujemo da će prijenos Sinjske alke iz Vukovara proteći u najboljemu redu, za što se već temeljito pripremamo. Koristit ćemo se svim dostupnim sredstvima i opremom kako bismo gledateljima, slušateljima i čitateljima Hrvatske radiotelevizije omogućili što bolji doživljaj ovoga događanja – istaknuo je uime cjelokupne ekipe Stjepan Balog te dodao kako će na prijenosu raditi pedesetak HRT-ovih novinara, komentatora, snimatelja, tehničara i realizatora.
Hrvatska radiotelevizija u subotu 6. svibnja izravno će prenositi Sinjsku alku iz Vukovara na Prvome programu Hrvatskoga radija, HRT – Radiju Osijek i Drugome programu Hrvatske televizije. Voditelji i komentatori radijskoga prijenosa bit će novinari HRT – Radija Split Ivan Perdijić i Marko Miličić, a za radijske informativne emisije izvješćivat će novinari HRT – Radija AlkaOsijek. Voditelj televizijskoga prijenosa koji ostvaruje Produkcijski odjel za sport Hrvatske radiotelevizije iskusni je HRT-ov sportski novinar i urednik Stjepan Balog, koji će ujedno biti i glavni komentator događaja. Televizijski će prijenos biti ostvaren s pomoću jedanaest kamera te novih reportažnih kola namijenjenih za snimanje u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD). Vrijeme između prijenosa utrka bit će posvećeno gostima u studiju s kojima će razgovarati Mirta Šurjak i Boris Jelavić. Uoči prijenosa koji započinje u 16.30 na rasporedu je uvodna emisija s gostima u studiju, a tijekom cijeloga dana predviđena su javljanja u informativne emisije Hrvatske televizije i Hrvatskoga radija.
Prijenos Sinjske alke iz Vukovara u subotu 6. svibnja s početkom u 16.30 sati bit će moguće pratiti na Prvome programu Hrvatskoga radija, HRT – Radiju Osijek i Drugome programu Hrvatske televizije te s pomoću mobilnih uređaja, tableta i računala na multimedijskoj usluzi HRTi.

Foto: Press arhiva – Sinjska alka – Krasnodar Peršun za HRT