fbpx

Održan 28. susret hrvatskih plesnih ansambala

Velika Gorica….

Nagradu Hrvatskog sabora kulture za najbolju koreografiju dobio je Plesni klub ‘st. Art’ iz Karlovca, nagradu za najbolju izvedbu Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijana Lončar iz Požege, a nagradu Hrvatskog sabora kulture za najbolji kostim Plesna udruga ‘Gesta’ iz Zadra

susret hrvatskih plesnih ansambalaU organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, prošlog vikenda, 17. i 18. lipnja 2017. godine u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, održan je 28. susret hrvatskih plesnih ansambala. Na Susretu je tijekom dva dana nastupilo 250 mladih plesača unutar 16 plesnih skupina iz Hrvatske te 3 gostujuće, iz Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Ukupno je prikazana 31 koreografija. Susret se po treći puta održao u Velikoj Gorici u sklopu manifestacije Velikogoričke večeri, a suorganizatori su bili Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Materijalnu potporu pružili su Grad Velika Gorica, TZ Grada Velike Gorice i Zagrebačka županija.
susret hrvatskih plesnih ansambalaSusret je svečano otvoren u subotu u 18.00 sati uz prisustvo Zlatka Herčeka, izaslanika Župana zagrebačkog Stjepana Kožića, direktora regionalne razvojne agencije, člana Upravnog odbora HSK-a i predsjednika Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije. Nakon nastupa izabranih skupina u dvorani, program je nastavljen u parku dr. Franje Tuđmana s 1. #Share-aj pokret plesnim festivalom u organizaciji Plesnog kluba Megablast. U nedjelju prijepodne sudionici Susreta sudjelovali su na plesnoj radionici Suvremeni ples pod vodstvom Ide Jolić. Po završenim koncertima, tročlano stručno povjerenstvo u sastavu Vlasta Kaurić, Ida Jolić i Tihomir Kološić održalo je okrugle stolove s predstavnicima skupina i dodijelilo Nagrade Hrvatskog sabora kulture.
Nagradu Hrvatskog sabora kulture za najbolju koreografiju dobio je ovogodišnji debitant Plesni klub “st. Art” iz Karlovca za koreografiju “Tribes of the Sioux”. Klub će predstavljati plesnu djelatnost na Razglednici 7 Hrvatskog sabora kulture te je tako osvojio i poklon bon sponzora. Nagrada za najbolju izvedbu otišla je Umjetničkoj organizaciji Plesnoj radionici Ilijane Lončar iz Požege za koreografiju “Licem u lice”, dok je Plesna udruga “Gesta” iz Zadra dobila Nagradu Hrvatskog sabora kulture za najbolji kostim. Svečana dodjela priznanja, zahvalnica i nagrada upriličena je na pozornici dvorane Pučkog otvorenog učilišta, a u ime organizatora to je učinio tajnik Hrvatskog sabora kulture Dražen Jelavić.

Foto: Press