fbpx

Tonči Huljić za suprugu odabrao ogrlicu od stakla starog dvije tisuće godina

Bira samo najbolje…

Limitirana kolekcija nakita ‘Gdje istok susreće zapad’, umjetničke radionice Elkana u četvrtak je bila izložena u zagrebačkom hotelu

Nakit

Feđa Aaron BučićUmjetnik Feđa Aaron Bučić izradio je jedinstveni nakit od srebra i poludragog kamenja s detaljima stakla iz vremena Rimskog carstva starog dvije tisuće godina iz Izraela.
– Ideja za nakit od stakla s područja Izraela bila je vraćanje u život nešto što je mrtvo. To je jedno svjedočenje povijesti. Na tom području u Izraelu bile su velike tvornice stakla, a tvornice su imale komade kojima nisu bili zadovoljni, pa su takve komade bacali u Tonči Huljićbazene. A kako se takvi dijelovi nisu mogli spojiti, arheolozima nije bilo upotrebljivo, a ovo staklo mi smo rastalili i napravili nakit – ispričao je umjetnik Feđa Aaron Bučić za portal Scena.hr. Limitirana kolekcija nakita ‘Gdje istok susreće zapad’, umjetničke radionice Elkana u četvrtak je bila izložena u zagrebačkom hotelu. Zaštitno lice nakita je Hana Huljić, koja nije bila izložbi jer se nalazi na turneji po Kini s pijanistom Maksimom Mrvicom. No zato je u jedinstvenom nakitu uživao njezin otac, Tonči Huljić.
Tonči Huljić– Ovo je baš lijepi umjetnički rad. Ono što je sigurno, ako odabereš taj nakit, nitko neće imati isti. Supruzi sam odabrao jednu ogrlicu iz kolekcije – otkrio je Huljić za portal Scena.hr. Huljić nosi nakit koji je, kaže, vezan za vjeru. Izložbu su uveličali i nadrabin Republike Hrvatske Luciano Moše Prelević te muftija Šefko Omerbašić i visoki član islamskog mešihata RH Sabahudin Dino Omahić. A nakit su razgledali i Jelena Rozga, Ivić Pašalić sa suprugom Ksenijom, Lili Šekoranja, Nensi Brlek, Robert Kurbaša, Mirna Maras, Antonija Stupar Jurkin, Edita Misirić te brojni drugi.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija: [nggallery id=695]