fbpx

Huljić: Oslonili smo se na tezu da je veći broj luđaka na ulici, nego u ludnici

O mjuziklu Pacijenti…

Ludilo iz tvornice obitelji Huljić

Tonči Huljić, PacijentiJučer je u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu bilo premijerno predstavljanje mjuzikla ‘Pacijenti‘. Libreto za mjuzikl potpisuje kazališni pisac Miro Gavran, autor glazbe je Tonči Huljić, redatelj je Igor Barberić, a autorica tekstova Vjekoslava Huljić. Glavni likovi mjuzikla su liječnik koji radi u psihijatrijskoj klinici, a pacijente liječi glazbom te velika zvijezda i pjevačica koja se povukla s estrade na mali otok te njezin bivši glazbeni producent i četvero otkačenih pacijenata iz psihijatrijske klinike.
Tonči Huljić, Pacijenti– U mjuziklu smo se oslonili na tezu da je veći broj luđaka na ulici, nego u ludnici. I to je objektivno tako. Valjda oni koji dođu u ludnicu su spašeni, a ovi koji su ostali vani, njima nema spasa, jer kad vidimo kud je svijet krenuo jasno nam je da živimo u jednom hektičnom vremenu na rubu raspada – rekao je Tonči Huljić za portal Scena.hr.
Kaže da su godinu dana radili na mjuziklu .
– Nadao sam se da ćemo na proljeće postaviti Tonči Huljić, Pacijentimjuzikl, ali to je jako složen proces. Ovo je totalna umjetnost. Spojena slika, pokret, gluma, ples i pjevanje – ističe poznati hitmejker. Na projektu su ponovno zajedno radili Tonči i njegova supruga. Huljić nam je otkrio koliko se razlikuje rad na mjuziklu, od stvaranja glazbenih hitova.
– Bilo je puno elegantnije, nego kad radimo pjesme koje moraju biti matematički odrađene. Ovo ti pušta mašti na volju – zaključio je Huljić. Premijera mjuzikla Pacijenti će biti 4. listopada u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu, a ulaznice su već puštene u prodaju.

Foto: Scena.hr