fbpx

Nela Kocsis: Lauru sam dugo nosila u sebi

Nagrade hrvatskog glumišta…

Zanimljiva je priča da sam s monologom Laure primljena na Akademiju i sad s ulogom Laure dobila najveće strukovno priznanje, otkrila je nagrađena glumica

NinaNela Kocsis– Osjećam se zaista predivno i ispunjeno, a posebno zato što je osim mene nagradu dobila i moja nećakinja Nina Mandić. Moja nećakinja glumi jednu od djece (Brigittu) obitelji Von Trapp u osječkoj predstavi ‘Moje pjesme moji snovi‘ – emotivno je rekla lijepa i sjajna glumica. Na svečanoj dodjeli Nagrade hrvatskog glumišta prošlog tjedna Nela Kocsis je osvojila nagradu za glavnu žensku dramsku ulogu u predstavi ‘U agoniji’.

“Krleža mi ‘dobro leži'”
– U našoj maloj ženskoj obitelji taj dan je zaista bio poseban – dodaje glumica. Nela kaže da joj Krleža ‘dobro leži’ te ističe da je cijeli život željela igrati Lauru.
Nela Kocsis– No zanimljiva je priča da sam s monologom Laure primljena na Akademiju i sad s ulogom Laure dobila najveće strukovno priznanje. Lauru sam dugo nosila u sebi i kad sam dobila ulogu znala sam kako ju želim i moram odigrati – otkrila je glumica. Dodaje da je sretna okolnost bila to što su predstavu radili bez redatelja.
– Bio je to naš autorski projekt, i po prvi put sam mogla lik u potpunosti interpretirati onako kako ga ja osjećam i doživljavam – objasnila je. Nela je zahvalna i genijalnim partnerima Ozrenu Grabariću i Darku Staziću.
– Zahvalila bih se i Putujućem kazalištu i Petri Kriletić, Sceni Ribnjak i Nebojši Borojeviću u čijoj produkciji je i nastala ova predstava i naravno ‘Gavelli‘ i Borisu Svrtanu koji nam je ustupio prostor za probe koje su trajale prilično dugo – ispričala je lijepa Nela koja se trenutno priprema za premijeru predstave ‘Priče iz bečke šume‘ kazališta ‘Gavella‘.

Foto: Nela Kocsis priv. album