fbpx

Na Lovrjencu počele probe za Shakespeareov Othello

Dubrovnik…

Othello, Filip JuričićProbe za drugu ovogodišnju premijeru na 67. Dubrovačkim ljetnih igrama – Shakespeareov Othello u režiji Ivice Boban i u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, počele su na Lovrjencu 1. kolovoza. Nakon višemjesečnih probi u Zagrebu, autorska ekipa predstave i glumački ansambl preselili su u Dubrovnik i vrijedno nastavljaju raditi na pripremi ovog premijernog dramskog naslova.
U godini obilježavanja 400 godina od smrti velikog engleskog i svjetskog pisca Williama Shakespearea Othello dolazi na Lovrjenac u prijevodu Othello, Rakan Rushaidat, Nera StipicevicVladimira Gerića te režiji i dramaturškoj obradi Ivice Boban. Scenograf je Miljenko Sekulić, a kostimografkinja Doris Kristić. Za glazbu i 3D mapping je zadužen Willem Miličević, a za svjetlo Vesna Kolarec. Glumce mačevanju uči Lovro Buva, jezična savjetnica je Đurđa Škavić, a vokalni pedagog je Iva Mihelić.
Naslovnu ulogu Othella igra Dragan Despot, a Othellovu ženu Desdemonu Anja Đurinović, koje je festivalska publika imala Othello, Anja Durinovic, Dragan Despotpriliku vidjeti i na svečanoj ceremoniji Otvaranja Igara. Jaga igra Rakan Rushaidat, a Emiliju, Jagovu ženu Ivana Boban. Maro Martinović igra Brabanzija, senatora i Dezdemonina oca, a Cassija, Othellova pobočnika Filip Juričić. Rodriga, mletačkog plemića igra Dado Ćosić, a mletačkog dužda Branimir Vidić Flika. U predstavi igraju i Andrej Dojkić, Livio Badurina, Jure Radnić, Marija Šegvić, Romano Nikolić, Mateo Videk, Nera Stipičević te Vini Jurčić.
Premijera Othella na 67. Igrama održat će se 20. kolovoza s početkom u 21,30 sati na Lovrjencu, a reprizne izvedbe festivalsku publiku očekuju 21., 22., 23. te 24. kolovoza.

Foto: Press