fbpx

Filip Juričić: Radujem se ulozi u Othellu

Dubrovnik…

Glumac Filip Juričić kaže kako se veseli Dubrovniku gdje će, dodaje, na najljepšoj pozornici na svijetu tvrđavi Lovrijenac odigrati predstavu Williama Shakespearea ‘Othello’

Filip Juričić– Ovo ljeto će mi biti radno. Jako se veselim svom radu na Dubrovačkim ljetnim igrama gdje ću meni na najljepšoj pozornici na svijetu, tvrđavi Lovrijenac u Dubrovniku, odigrati predstavu Williama ShakespeareaOthello‘ u režiji redateljice Ivice Boban, a pod pokroviteljstvom Dubrovačkih ljetnih igara. U predstavi igram lik Cassija. To me stvarno jako veseli jer obožavam tu pozornicu. Odradili smo prvi sastanak i sad krećemo u probe i realizaciju – ispričao je za portal Scena.hr glumac Filip Juričić.
I ove godine, na Dubrovačkim ljetnim igrama će u 47 festivalskih dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza 2016. godine, biti izvedeno više od 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa na gotovo dvadeset ambijentalnih lokacija. A među odabranima je i predstava Williama Shakespearea ‘Othello’ u kojoj lik Michaela Cassia igra glumac Filip Juričić.

Redateljica: Ivica Boban
Kostimografkinja: Doris Kristić
Glazba i 3D mapping Wilim Miličević
Otelo: Dragan Despot
Brabanzio: Maro Martinović
Cassio: Filip Juričić
Jago: Rakan Rushaidat
Rodrigo: Dado Ćosić
Montano: Andrej Dojkić
Lodovico: Livio Badurina
Luda: Jure Radnić
Dezdemona: Anja Đurinović
Emilija: Ivana Boban

Foto: Prisk