fbpx

Spektakularno otvorenje 20. Dreft Fashion Week Zagreb!

Krie design by Kristina Burja (2)Sinoć je u Hypo centru započeo jubilarni 20. Dreft Fashion Week Zagreb F/W 2013./2014. Prvi revijalni dan DFWZ-a započeo je blogger konferencijom na kojoj je jedan od najpoznatijih street  style fashion blogera Yvan Rodic – Facehunter pričao o poslovnoj strani pisanja bloga.

Otvorenje modnog događaja modnom revijom pripalo je Zagrepčanki Kristini Burji. Dizajnerica koja se krije iza imena svog brenda Krie design pokazala je da se moda i humanost savršeno nadopunjuju.  Večer  je  otvorila  nikad  ljepša  Iva  Jerković, a pistom  su  defilirale  poznate  hrvatske  manekenke Aleksandra  Grdić, Iris Rajčić, Maja Cvetković, Antea  Kodžoman… Jednostavnom kolekcijom ženstvenih haljina, suknji i topova nadopunjenim efektnim ogrlicama, Kristina je ponovo pokazala svoj talent i zašto mnogobrojne žene nose upravo njezine modele (Tanja Dragović, Marijana Batinić, Antonija Blaće, Marjana Mikulić, Vanja Mamić, Maja Šuput…), a suradnjom sa skloništem za nezbrinute životinje Dumovec da taj isti talent usmjerava i ka humanitarnim projektima. Naime, Kristina je posebno za Dumovec dizajnirala majicu koja će se sva tri dana prodavati na korneru Dumovca u waiting roomu DFWZ-a, a u ovoj hvale vrijednoj akciji pridružila joj se njena dugogodišnja prijateljica i istinska ljubiteljica životinja Vanja Mamić koja je ujedno i zaštitno lice njezine najnovije kolekcije, a koja je za kraj revije prošetala pistom u glamuroznoj crnoj haljini s malim psićem.

Za odlazak u arapski svijet, točnije u mistični svijet 1001. noći uvela nas je poznata dizajnerica s londonskog Fashion Weeka – Sini Moilanen. Tramp in Disguise ime je njenog brenda, a na pisti smo vidjeli sve elemente sve vremenske bajke: povijest, ljubavnu priču, tragediju, komediju, pjesništvo, burlesku i erotiku sadržane  u njenom  osebujnom modnom izričaju.

Atraktivna Dubrovkinja Zjena Glamočanin ne dopušta da joj zima i tmurno vrijeme diktiraju modu, stoga je najnoviju kolekciju za jesen/zimu 2013/14 ispunila bojama! Inspiraciju je pronašla u oglavljima hrvatskih narodnih nošnji koje kao da  je prenijela i  prilagodila   suvremenom  svijetu. Uz glumce s Akademije i  zanimljivu   koreografiju, mlada dizajnerica i kostimografkinja Zjena je uspjela osvojiti srca mnogobrojne publike i zadobiti gromoglasan aplauz.

Katrien Van Hecke, dizajnerica s belgijskom adresom  i  redovni sudionik London Fashon Weeka  zagrebačkoj se publici predstavila umjetničkom kolekcijom.  Svaki odjevni predmet  ručno je obojala i prilagodila  materijalu te samoj izvedbi,  dok  su  vezenje,  kukičanje   i  razne  aplikacije  bile  dio njenog  ovosezonskog  stvaralaštva  nadopunjenog proučavanjem starinskih tehnika.

Milena Rogulj redizejniralaje odjeluću s Hrelića i oduševila sve pristune. Njezina najnovija kolekcija Ragstime kompletno je izrađena od odjeće koju je nekoliko mjeseci neumorno kupovala obilazeći kultni zagrebački buvljak  Hrelić i od komada s Hrelića šivala nove. Milena je željela pokazati da i u ovo doba krize i recesije  svatko može  imati stila i biti  originalan na  svoj način te  biti  zanimljivo i dobro  obučen,  bez skupih i brendiranih komada, da se ne mora izdvojiti značajan iznos da bi se imalo stila i bilo „in“, a i sama kolekcija je vrlo, vrlo povoljna i cjenovno prilagođena svima.

Prve redove okupirali su mnogobrojni poznati: Marija Cvitanović, Ksenija Urličić, Alka Vuica, Ivana Šundov, Antonija Šola, Neda Parmač, Neven Ciganović, Lupino, Nada Abrus, Hamed Banguora, Valeria Novak i Boris Đurđević,  Mario Valentić, Saša Maček, Jurica Pađen,  Mladen Burnać, aktualna  miss Hrvatske Maja Nikolić i brojni drugi.

Današnja modna  večer započinje revijom prošlogodišnje pobjednice natječaja  Dreft Next  Generation  natječaja Maricom Pažanin, a nastavlja se revijom Natalije Smogor i Maje Hrastinski. Negarin nam dolazi s London Fashion Weeka, a revijalni petak zatvoriti će uvijek zanimljiv Toni Rico.

Pogledajte Foto galeriju:[nggallery id=40]