Srce na sceni na 55. MDF-u u Šibeniku!

Šibenik…

Srce na sceni na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, te na Peristilu u sklopu Splitskog ljeta

Srce na sceni– Kad se sjetim samih početaka i sumnjičavih upita – da li je našem mjuziklu stvarno mjesto na velikoj pozornici HNK? – i kad vidim do kud smo došli, da ga sad izvodimo na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku i na Splitskom ljetu, na Peristilu, najljepšoj pozornici na svijetu, zaista budem ponosna na sve naše mlade glumice i glumce, njihove roditelje i asistente, na suradnju sa Slavkom, na bend i sve volontere i prijatelje udruge Srce. Ovo je zaista velik uspjeh, potvrda i poticaj svima – rekla je Vesna Jerković, predsjednica udruge s cerebralnom paralizom Srce.
Mjuzikl Srce na sceni, Udruge osoba s cerebralnom paralizom ‘Srce iz Splita‘ izvest će se 03. srpnja u 12,00 sati u HNK Šibenik, u sklopu 55. Međunarodnog dječjeg festivala, te 26. srpnja, na Peristilu, u sklopu 61. Splitskog ljeta. Mladi članovi udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce svojim su glumačkim i izvođačkim sposobnostima napravili istinsku hit-predstavu i tako doveli u pitanje brojne predrasude i ustaljene stereotipe o ljudima ‘s posebnim potrebama’. Uz pomoć autora i redatelja Srce na sceniSlavka Sobina, i voditelja glazbene radionice udruge Marija Bavčevića, ali prije svega svojim velikim srcima, napravili su predstavu koja puni gledališta i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ostvarili su naizgled nemoguće. Mjuzikl je odigran već 16 puta, gotovo svaki put pred potpuno ispunjenim gledalištem, a nastupi na MDF-u i Splitskom ljetu još su jedna potvrda izvrsnosti cijelog projekta, rada udruge Srce, glazbene radionice i odlična prilika da ovi mladi ljudi opet pokažu da nemoguće ne postoji.
Srce na sceni premijerno je izveden u prosincu 2013., na velikoj pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, gdje je izveden i povodom Svjetskog dana kazališta 2015., te u sklopu 25. Marulićevih dana, prestižnog festivala hrvatske drame. Na 15. Međunarodnom ‘Naj, naj, naj’ festivalu Gradskog kazališta Žar ptica u Zagrebu, dodijeljena mu je i Zlatna Žar ptica, a Slavku Sobinu posebno priznanje zbog doprinosa u stvaranju Srca na sceni. Izveden je i na otvaranju UNICEF-ovog festivala o pravima djeteta, te u sklopu kampanje Drugo lice invalidnosti.

Foto: Press