fbpx

Završna svečanost: Akcija HNK u vašem kvartu!

Zagreb…

HNKNakon što su proteklih tjedana ansambli Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu obišli šest zagrebačkih kvartova upoznavajući građane s programom i radom umjetnika Opere, Drame i Baleta HNK, u ponedjeljak 29. lipnja održat će se završna svečanost na Trgu maršala Tita kojom će se ujedno ispratiti stara i predstaviti nova sezona 2015./2016. Program započinje u 18,00 sati nastupom baleta na zapadnoj pozornici smještenoj na travnjaku između zgrade kazališta i Muzeja za umjetnost i obrt, te se nastavlja ispred zgrade HNK gdje će nastupiti operni solisti Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran), Kristina Anđelka Đopar (sopran), Damir Kačar (tenor) te Ljubomir Puškarić (tenor).
Drama HNK će se predstaviti glazbenim brojevima iz predstave Razbojnici koju izvode glumci Iva Mihalić, Mirta Zečević, Nikša Kušelj, Damir Markovina, Kristijan Potočki i Luka Dragić te bubnjar Damir Raček, član Orkestra Hnk. Svečanost će voditi glumci Jadranka Đokić, Dušan Bućan i Dora Lipovčan.
Istovremeno će se u zgradi naše najveće kazališne kuće u 19,30 sati održati Simfonijski gypsy jazz koncert na kojem će kao solisti nastupiti Florin Niculescu na violini, Hugo Lippi, Steeve Laffont i Mate Matišić na gitari, Jurica Štelma na kontrabasu te orkestar Opere HNK u Zagrebu kojim dirigira maestro Alan Bjelinski. U sklopu svečanog koncerta bit će dodijeljene godišnje nagrade  za najveća umjetnička postignuća u protekloj sezoni, Mila Dimitrijević za najbolje gumačke kreacije, nagrada Marijana Radev i Vladimir Ruždjak za najbolja pjevačka dostignuća, te nagrade Ana Roje i Oskar Harmoš za najbolje baletne kreacije.
Program na otvorenom je besplatan za građane, a da ova večer neće biti namijenjena isključivo ljubiteljima opere , drame ili baleta potvrđuje i nastup DJ-a Frenkija koji će posjetitelje zabavljati od 21,30 sati na prostoru ispred kazališta.

Foto: Prisk