fbpx

2. sezona serije Van der Valk od petka na HTV2

Van der Valk

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 25. veljače 2022. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 21.00 sat počinje s prikazivanjem druge sezone serije Van der Valk.

Van der Valk

Nizozemski detektiv Van der Valk mora riješiti groteskno ubojstvo Susie De Windt, odvjetnice čije je unakaženo truplo pronađeno razapeto u vjetroelektrani. Na trbuhu joj je urezano slovo X, a u jakni ima tajanstvenu poruku.

Van der Valk

Mladi policajac Job Cloovers vraća se na dužnost, zbog čega je potajno laknulo čak i Van der Valku. Ako netko može odgonetnuti tajanstvene poruke, to je Job.

Tim će prvi trag pronaći među Susienim spisima. Nekoliko dana prije smrti uspješno je zastupala grad u slučaju izbacivanja umjetnika iz skvota. Vjetroelektrana u kojoj su pronašli njezino truplo trebala je biti njihov novi dom. Je li ubojstvo bilo osveta skvotera protiv države? Je li ovdje riječ o nečem većem?

Job je odgonetnuo prvi trag i sve je samopouzdaniji. Poruka se odnosi na slavnog nizozemskog filozofa Spinozu. Tim shvaća da su ubojstva povezana sa samim Amsterdamom. Iako to nerado priznaje, Van der Valk je svjestan da su na tragu serijskom ubojici kojemu su meta ljudi za koje vjeruje da su odgovorni za uništavanje grada.

Hoće li glavni junak i njegov tim riješiti zagonetke u porukama s mjesta zločina prije nego što ubojica ponovno napadne? Ovo je igra mačke i miša, a u njezinu je središtu borba za samu dušu Amsterdama.

Foto: Press – HRT