fbpx

65. Pula film festival uskoro otvara vrata!

Pula…

Objavljeni filmski programi za djecu, studentski filmovi, Abecedarij djelatnika i Abecedarij filmova

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Pula film festivalNa današnjoj medijskoj konferenciji zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, direktorica Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj, Valter Šarić i ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović javnosti su objavili posljednje naslove filmskog programa, zanimljiv popratni program i iskazali potporu 65. Puli.
– Pulski filmski festival je pred vratima, za manje od deset dana započinju projekcije u nezamjenjivoj Areni, te se Pula s ponosom diči jubilarnim izdanjem koje je bogato u svim svojim programskim i popratnim segmentima. Festival će zasigurno i ove godine iznenaditi i zasjati pred svojom vjernom publikom, te neosporno biti događaj koji se ne propušta – izjavio je Robert Cvek.
Kulturni programi Pule, osobito Pulskog filmskog festivala niz godina su potpomognuti od Zagrebačke banke budući da, jedinstvenim lokacijama i sadržajima predstavljaju važan događaj, kako za domaću tako i za stranu publiku, izjavio je Valter Šarić i dodao da je Pulski filmski festival višestruka blagodat koja omogućuje i publici i autorima, pa i institucijama, da se susretnu na jednom mjestu s istim ciljem.
Pula film festivalGordana Restović najavila je da kvalitetni programi za djecu, koji su sastavni dio filmskog i popratnog programa 65. Pulskog filmskog festivala, neće izostajati ni ove godine. Ukupno devet dugometražnih i četiri kratkometražna naslova čine program Pulice i Dizalice, programe koji uz sebe imaju i praktične radionice Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i Radionicu za digitalnu generaciju, a koje su ove godine popunjene u rekordnom roku. Filmove nastale tijekom radionica premijerno će se prikazati posljednjeg dana, 22. srpnja, prije hita Hotel Transilvanija 3: praznici počinju. Na Festivalu će se, nastavljajući uspostavljenu suradnju s nacionalnim i regionalnim akademijama, prikazati i Studentski filmovi, odnosno uradci autora koji tek stasaju u novu generaciju redatelja, sa sedam hrvatskih i četrnaest međunarodnih naslova. Time je upotpunjen cjelokupni filmski program koji se u cijelosti može preuzeti s mrežne stranice u obliku knjižice.
Glasnogovornica Sanela Pliško javnosti je predstavila završeni projekt Abecedarij djelatnika sastavljen od privolnog prikupljanja podataka, fotografija, sažete biografije i uloga djelatnika koji su radili na bilo kojem festivalskom izdanju i području, čime se odaje trajna zahvala svima koji su doprinijeli svojim vidljivim i manje vidljivim radom. Uz navedeno, dovršen je opsežan projekt Abecedarij filmova, odnosno kataloško prikupljanje naslova filmova koji su konkurirali za Zlatne arene, čime je ostvarena baza podataka s više od 830 naslova, koja po filmu sadrži autore, filmsku ekipu, izdanje prikazivanja i eventualnu dodijeljenu nagradu. Na taj su način u ravnopravnom fokusu navedeni svi filmovi koji su ikad konkurirali za Zlatnu arenu, budući da natjecateljski program oduvijek čini okosnicu Pulskog filmskog festivala.

Foto: Press