fbpx

Gavella: Predstava Tesla Anonimus Filipa Šovagovića

Zagreb…

Premijera predstave i turističke rute te koncepta planirana je za 24. svibnja 2017. u GDK Gavella ( Zagreb). Na Nacionalni dan Tesle, 10. srpnja 2017. u planu je i prva vanjska izvedba  u izvornom ambijentu pred Gradskom skupštinom Grada Zagreba

Tesla AnonimusTesla Anonimus, projektni spektakl koji spaja kulturu i turizam, hrvatsku i europsku priču upravo je krenuo iz GDK Gavella kao rezultat višegodišnjih projektnih aktivnosti, turističkih projekata i istraživačkog rada. Gradsko dramsko kazalište Gavella pod ravnanjem Borisa Svrtana od danas je inkubator kazališne predstave s potpisom Filipa Šovagovića, a ujedno i prva stanica CRO Tesla Tour, Hrvatske obasjane Teslom s potpisom autorice turističke rute Andree Štalcar Furač. Izvedbenim konceptom GDK Gavella i Zagreb postaju izvorište najvećeg svjetskog brenda:Tesla!
Tesla Anonimus– Gavella ulazi u novu 2017. godinu s projektom koji Hrvatska u ovakvom konceptu još nije imala. Gradovi na Teslinoj ruti dio su sadržaja predstave, ali i mjesta izvedbenog koncepta u sasvim neuobičajenom kontekstu otvarajući vrata kulturi i turizmu kao okosnici hrvatske komparativne prednosti i poticaja kontinentalnom turizmu – poručuju organizatori kazališnog projekta. Premijera predstave i turističke rute te koncepta planirana je za 24. svibnja 2017. u GDK Gavella ( Zagreb). Na Nacionalni dan Tesle, 10. srpnja 2017. u planu je i prva vanjska izvedba  u izvornom ambijentu pred Gradskom skupštinom Grada Zagreba gdje se nalazi ploča zahvale Nikoli Tesli te prvi zagrebačko kazalište.
– U novu turističku sezonu ulazimo sa prvim Tesla Anonimushrvatskim proizvodom inspiriranim Teslom, a cilj je da objedinimo sadržaj, lokaciju, doživljaj i impresiju razvijajući originalne izvedbe i lokacije za razne hrvatske destinacije. Ujedno je Tesla Anonimus prva hrvatska predstava koja živi od trenutka kreativnog začeća, javnost prati svaki segment stvaranja i time pozitivna Teslina energija stvara interakciju kako za vrijeme procesa stvaranja tako i nakon premijere – naglasili su organizatori kazališnog projekta. Dodaju da će uskoro biti otkriveni novi detalji projekta, od glumačke ekipe do rasporeda javnih aktivnosti u procesu stvaranja.

Foto: Press