fbpx

Od 8. listopada – serija Prihvatljiv rizik (Acceptable Risk)

Kompleksna, intenzivna irska kriminalistička miniserija Prihvatljiv rizik na Pickbox NOW

Irska kriminalistička miniserija Prihvatljiv rizik (Acceptable Risk) na Pickbox NOW stiže 8. listopada. Snimana u Irskoj i Kanadi, nova irska serija sastoji se od sveukupno šest epizoda, što je čini idealnom za binge-watching.

Prihvatljiv rizik

Kompleksan i intenzivan misterij zbog ubojstva

Predivno napravljen inteligentni triler misterij je o biznismenu koji je pronađen mrtav. Tko ga je ubio i zašto? Očekuje vas zanimljivo putovanje ispunjeno obratima.

Prihvatljiv rizik

U glavnoj je ulozi u seriji Prihvatljiv rizik irska glumica Elaine Cassidy (Harper’s Island, The Paradise) koja tumači lik Sare Manning iz Dublina.

Njezin muž Lee ubijen je za vrijeme poslovnog putovanja u Montreal. Sarah polako shvaća kako ona zapravo ne zna ništa o suprugovoj prošlosti te počinje preispitivati tko je on zaista bio i što je uopće točno radio za moćnu globalnu organizaciju.

Počinje istraga Leejeva ubojstva, a Sarah u njoj ima središnju ulogu. Ona i ostali uključeni suočavaju se sa stalnim zaprekama u potrazi za istinom i pravdom, a istraga ih vodi sve dublje u mrežu spletaka i korupcije. Ovu šestodijelnu seriju nećete moći prestati gledati!

U ostalim ulogama gledamo danskog glumca Mortena Suurballea kojeg na Pickbox NOW možete gledati i u seriji Ubojstvo (The Killing) kao inspektora Lennarta Brixa. On tumači ulogu direktora internacionalne tvrtke Hansa Wernera Hoffmana. Osim Suurballea, tu je i irska glumica i pjevačica Angeline Ball (The General) kao detektivka Emer Byrne.

Dublin daleko od slike turističkoga grada

Mjesto radnje je Dublin, no glavni grad Irske prikazan je na nešto drukčiji način. Scenarist i tvorac serije Ron Hutchinson rekao je za ideju o seriji: Htio sam istražiti utjecaj globalizacije iz perspektive onih koji rade za internacionalne korporacije u Dublinu, daleko od slike turističkoga grada. To je svijet koji pruža veliku plaću i odličan stil života onima koji su dio tog svijeta.

Grad je izvanredno iskorišten, ovo je vrlo suvremeni Dublin s novim zgradama u središtu i predivnim kućama u dobrostojećem Wicklowu, izvan grada. Nije onako kako inače tradicionalno vidimo Dublin na televiziji, kao turistički grad. Elegantni dom Sare Manning u Wicklowu često je mjesto radnje, a ako vam se svidi, imajte na umu da nas irski mediji obavještavaju da je to bio pravi dom gitarista Def Lepparda Ricka Savagea.

Izvrsnu irsku kriminalističku miniseriju Prihvatljiv rizik (Acceptable Risk) gledajte na Pickbox NOW od 8. listopada

Foto: Press
Video: