Anja Šovagović Despot i Nenad Korkut hvale predstavu Ljubavna pisma Staljinu
By Gordana Malašić Lazić On 6 stu., 2018 At 05:44 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

S premijere…

Moram reći da me predstava dirnula, kazala je jedna od naših najboljih glumica Anja Šovagović Despot za portal Scena.hr

Nenad Korkut, Anja Šovagović Despot

Anja Šovagović Despot, Nenad Korkut– Predstave Marka Torjanca jako volim i doista ga podržavam. On je čovjek s puno energije i uvijek nam donosi dobre tekstove – rekao je Nenad Korkut za portal Scena.hr. U nedjelju je bila zagrebačka premijera predstave kazališta Planet Art, ‘Ljubavna pisma Staljinu’.
Korkut je pohvalio Marka u ulozi Staljina, ali i odličnu glumu Franje Dijaka te Anastasije Jankovske. Na premijeru je došla i jedna od naših najboljih glumica Anja Šovagović Despot. Bila je sjajno raspoložena, pa je tako i ‘pala’ simpatična fotografija s prijateljem Korkutom. Anja kaže da ju je predstava uistinu dirnula.
– Predstava je zaista sjajna. Napravljena je vrlo profesionalno, a što me uopće nije iznenadilo iz radionice Marka Torjanca. S obzirom na to da je ‘Majstor i Margarita’ moj roman svih vremena, moram reći da me predstava na kraju i dirnula, a što nisam očekivala jer je taj tekst vrlo okrutan i vrlo bezobrazan. To je zaista jedna zdrava priča, jednog sjajnog i vrhunskog talenta kao što je bio Mihail Bulgakov i jednog prevaranta, jednog monstruma i jednog jezivog političara kakav je bio Staljin. I čovjek se pita u što se politika kroz ljudski rod pretvorila – ispričala je Anja za portal Scena.hr.

Više o predstavi:
Sovjetski savez. Tridesete godine prošloga stoljeća. Piscu legendarnog romana ‘Majstor i Margarita’ Mihailu Bulgakovu zabranjeno je izdavanje i izvođenje njegovih djela. Obraća se Staljinu o kojemu ovisi sudbina svih umjetnika u Rusiji. Jednoga dana dobiva potpuno neočekivan telefonski poziv. Na telefonu je Staljin. Osobno.
Ova povijesna fikcija inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – jednog od najznačajnijih ruskih pisaca Mihaila Bulgakova i diktatora Josifa Visarionoviča Staljina.
Drama obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca kroz osobni sukob Bulgakova i Staljina te propituje cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada kao i danas.
Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost.
Predstava kazališta Planet Art ‘Ljubavna pisma Staljinu’ u režiji je Saše Broz. Pomoćnik redateljice i scenograf u predstavi je Marko Torjanac, kostimografiju potpisuje Đurđa Janeš, a glume Franjo Dijak, Anastasija Jankovska i Marko Torjanac.
A kako je bilo na premijeri pogledajte u fotogaleriji na linku.
Predstavu možete pogledati i 10., 18. i 25. studenoga 2018. godine u 20.00 sati u kazalištu Mala scena.

Foto: Scena.hr

comment closed