fbpx

FOTO: Borac Anto Širić na paklenim pripremama!

Hrvatski Badr Hari…

Fotogalerija

Anto ŠirićScena.hr donosi vam ekskluzivne fotografije priprema mladog borca za nastup na WAKO – Europskom prvenstvu za kadete i juniore u Španjolskoj. Anto Širić je tek napunio osamnaest godina, a već je europski prvak, svjetski viceprvak u kickboxingu te višestruki državni prvak u nekoliko disciplina.
Mario Valentić– Trenutno ovdje u Vodicama radimo pripreme za prvenstvo Europe koje će se održati od 22. do 30. kolovoza u Španjolskoj u San Sebastianu. Prije nastupa na prvenstvu imamo jedan probni test meč 4. kolovoza u Kninu u sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u sportskoj dvorani u Kninu. Protivnik u toj test borbi je Aldin Osmančević iz KBK ‘Panter’ iz Zenice u BiH – rekao je Mario Valentić za portal Scena.hr.
Mario Valentić je trener mladog borca Širića i u njemu je prepoznao veliki potencijal. Mario i Anto Širić posljednje pripreme za nastup na Europskom prvenstvu u Španjolskoj odrađuju u hotelu ‘Punta‘ u Vodicama. Vlasnik hotela Andrija Kević omogućio im je prostor za treniranje i pripreme već drugu godinu.
– Pripremamo se intenzivno 4 do 6 tjedana prije meča. U toku dana imamo dva treninga. Budimo se u šest sati ujutro. Prvo imamo kondicijski trening i treniramo dva do dva i pol sata, pa ručak i odmor do popodnevnog treninga koji počinje u 17 sati. Popodnevni trening se sastoji od sparinga, fokusera te taktičke pripreme i traje oko dva sata. Nakon treninga, opuštanje, večera, šetnja i rano spavanje – Mario nam je ispričao kako izgleda trening mladog borca.
Anto ŠirićDodaje kako je po ovim vrućinama  od 40 stupnjeva Celzijusa jako teško trenirati.
– Ante je vrlo veliki potencijal, pa skoro najveći potencijal u Hrvatskoj. Mi idemo prema zacrtanom cilju, i nadamo se samo dobrom zdravlju jer se Anti smiješi blistava budućnost – naglasio je Mario koji iza sebe ima preko dvadeset godina provedenih u borilačkim sportovima. Odradio je  234 meča u različitim disciplinama – tajlandski boks, kickbox, K1, MMA…
– Posebno se zahvaljujem Krunoslavu i Andriji Keviću koji su nam velika podrška u pripremama već drugu godinu zaredom – zaključio je trener Mario.
Nakon razgovora s trenerom Mariom, saznali smo više i o mladom talentiranom borcu Širiću u kojeg Mario polaže puno nade.
Anto Širić– Dolazim iz BiH iz grada Žepča. U Zagrebu sam zadnjih osam godina. Ovim sportom sam se počeo baviti prije pet godina. Aktivno se natječem zadnje tri godine. Nastupam za American Top Team. To je definitivno jedna od najboljih i najopremljenijih dvorana i ekipa u Europi. Pruža nam savršene uvjete za trening. Počeo sam trenirati s Mariom još u svojim počecima – otkrio je Ante.
U predahu od treniranja ispričao nam je i o svojim dosadašnjim uspjesima.
– Sa šesnaest godina nastupio sam kao član hrvatske reprezentacije na Europskom juniorskom prvenstvu u tajlandskom boksu u Portugalu gdje sam osvojio zlatnu medalju koja mi je odlukom sudaca kasnije oduzeta, te sam s tog prvenstva ponio srebrnu medalju. I na svjetskom prvenstvu 2014. godine u Riminiju uzeo sam srebro s natjecanja – objasnio je Anto.
Sad ga čeka nastup na njegovom zadnjem juniorskom prvenstvu u Španjolskoj i nada se da će osvojiti zlatnu medalju.
– Hotel Punta nam je i prošle godine ustupio dvoranu za treniranje i sobu za trening. Radim prema trenerovom planu i programu i potpuno sam posvećen ovim pripremama. Nemam neki poseban uzor jer nisam koncentriran samo na jednu osobu, ali evo svi me zovu Badr Hari jer smo fizički iste građe, istih proporcija je on bio u mojim godinama. A što očekujem u Španjolskoj?, idem po zlato – pohvalio se Anto.

Foto: Prisk
Fotogalerija: [nggallery id=565]