fbpx

Novozelandske priče na malim ekranima

Zagreb…

Dokumentarni film Novozelandske priče 21. siječnja na HRT 1

Novozelandske priče

Novozelandske pričeHrvatska radiotelevizija u ponedjeljak, 21. siječnja 2019. godine, na svom će Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20:05 sati prikazati dokumentarni film ‘Novozelandske priče‘ scenaristice i redateljice Tanje Kanceljak.
Ovaj film iz HRT-ove vlastite produkcije nastao je 2011. godine i govori o Tararima, kako su još prije 150 godina novozelandski starosjedioci Maori nazivali Hrvate kako bi ih razlikovali od ostalih Europljana.
Film Novozelandske priče se među ostalim bavi ulogom Hrvata u stvaranju današnjeg novozelandskog društva kao i nevjerojatnoj vezi između Maora i Hrvata zahvaljujući kojoj je ekipa HRT-a imala rijetku čast posjetiti marai, seoski parlament, te upoznati maorske poglavice hrvatskog podrijetla.
Novozelandske pričeNaši su ljudi uglavnom su na Novi Zeland dolazili iz Dalmacije, iz Makarske, s Hvara ili Brača. Svi su oni ponosni na svoje hrvatsko podrijetlo i na ugled koji danas imaju u jednoj od najuređenijih zemalja svijeta.
Scenaristica i redateljica filma Novozelandske priče je Tanja Kanceljak, snimatelj Mak Vejzović, montažer Davor Javoršek, skladatelji Oleg Colnago i Dražen Scholz dok produkciju potpisuje Živko Budanko.

Foto: Press