fbpx

Antonija Šola živi u skladu s prirodom i obožava boks

Nježna i opasna…

Intervju za portal Scena.hr – tajna lijepog izgleda

Antonija ŠolaLijepa glazbenica zdravo se hrani. Antonija Šola uživa u svom vrtu i trudi se živjeti u skladu s prirodom. Osim toga, Antonija redovito vježba, a nedavno se zaljubila u boks.

Scena: U slobodno vrijeme bavite se boksom.
Počelo je iz rekreacije, znatiželje  i uvođenja dodatnih aktivnosti u proljeće, tako da kombiniram trčanje, plivanje, vježbe snage i malo boksa. Volim biti aktivna, a ovako nikada nije monotono.

Scena: Zašto vam se sviđa boks?
Jedne večeri nisam se mogla riješiti stresa, pa je moja trenerica Marina Perić predložila da se malo ispušem na vreći za boks u Fit Gym Zaprešić. Sviđa mi se jer osjećam da mi nedostaje ta komponenta osobnosti koju upravo na ovaj način jačam. Često sam preblaga, a nekad se treba  znati zauzeti za sebe. Naravno nikada agresijom, nego zacrtati jasne granice. A dobro je znati i Antonija Šolaosnove samoobrane.

Scena: Kako reagiraju muškarci kad im kažete da ste se okušali i u ringu?
Ne mogu to spojiti sa mnom, ali im je privlačno i interesantno. Svakako znaju da sa mnom nema šale… hahah

Scena: Kako se pripremate za ljeto?
Osim fitnessa, trčanja i raznih vrsta rekreacije, posebno volim vježbe istezanja i jogu, ali dodatno idem i u Lineu Snellu kad sam u Zagrebu na program oblikovanja tijela. Osim za tijelo, posebno se brinem za lice i njegujem ga prirodnim uljima i tretmanima za kožu lica metodom PRP, odnosno svojom krvnom plazmom u Poliklinici Ribnjak.

Scena: I zdravo se hranite.
Antonija ŠolaTrudim se jesti namirnice iz vlastitog vrta, pijem samo izvorsku vodu i čajeve, zaobilazim alkohol i nikotin u širokom luku. Obožavam sve prirodno i život u skladu s prirodom, i zato se nikad nisam uspjela sasvim preseliti u grad.

Scena: Koliko je važno za glazbenika da se zdravo hrani i vježba?
Redovito odlazim na kontrole i sistematske preglede, bez obzira na zdrav stil života. Od malena sam iznimnu pažnju pridavala zdravlju, higijeni i estetici zubi jer su zubi odraz zdravlja, a i pridonose ljepoti lica i svježem izgledu. Zdravlje i ljepotu zubi održavam kod vrsnog stručnjaka dr.dent.med. Adnana Šabulića u poznatom dental centru Adident. Jako je važno za svakog čovjeka da brine o svom tijelu, to je ono što dugujemo sami sebi za dar života. Trebamo nastojati što više se vratiti prirodi, pa makar imali tek nekoliko tegli zemlje s povrćem na balkonu. Naš vrt od 25 metara kvadratnih hrani nas cijele godine i ne kupujemo skoro ništa osim brašna, soli i šećera koje također kupimo manje, ali kvalitetnije. Nikakve prehrambene prerađevine više ne konzumiramo. Čak i paste za zube, čajeve, kreme za lice izrađujemo sami, kao i ljekovite napitke od maslačka, bazge i matičnjaka. Uz malo truda i ljubavi za prirodu uštedimo, a priroda nam vrati duplo više.

Foto: Antonija Šola, Nenad Bravar