fbpx

Benjamin Piat prvi put u Zagrebu

Sax…

Benjamin PiatU ritmu swinga u Zagrebu u nedjelju, 26. ožujka 2017. godine s početkom u 21.00 sat u Klubu SAX! (Palmotićeva 22), francuski pjevač i predstavnik mladog naraštaja Benjamin Piat, održat će poseban koncert na kojem će predstaviti svoj drugi studijski album ‘L’échappée Belle’.
Benjamin Piat je autor i skladatelj koji pobuđuje sve veće zanimanje, iako je prvi album izdao 2013., ovaj umjetnik velika srca već ima bogato iskustvo kojeg cijene i njegovi kolege. Održao je više od 350 koncerata u Francuskoj i inozemstvu, a njegov album ‘Boîte à Musique’ prodan je u nekoliko tisuća primjeraka. Surađivao je s velikim glazbenicima: B-Roy (harmonikaš Manu Benjamin PiatChaoa), La Ruda…. Na svojoj prvoj turneji dijelio je scenu s glazbencima poput Têtêa, Anisa i Oldelafa.
Njegove pjesme ‘Marquise’ i ‘L’avis’ vrtile su se na 18 međunarodnih medija na 5 kontinenata.
Danas se Benjamin više usmjerava prema atipičnom i osobnom izričaju. Njegov drugi album ‘L’échappée Belle’, intimniji je i sadrži deset novih naslova snimanih u jednom od slavnih francuskih studija.
U ponedjeljak 27. ožujka, učenici zagrebačkih škola pozvani su uživati u glazbenom svijetu Benjamina PIATA u medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj (Preradovićeva 5). A bit će organizirane radionice glazbe, šansone i francuskog jezika od 10 sati do 11:30 i od 14:30 do 16 sati.
Cijena ulaznice za koncert je 10.00 kuna i može se kupiti u klub Sax!

Foto: Press