fbpx

Blagdanski stol Zdenke Kovačiček!

Ekskluzivno…

Blagdanski stol Zdenke Kovačiček!Blagdanska atmosfera snimljena je u stanu Zdenke Kovačiček, a svečani blagdanski stol uredila je dizajnerica interijera Snježana Belčić, koja je obrazovanje stekla u Učilištu Profokus.
A Zdenka nam je otkrila da obožava male lampice koje ima u svom stanu cijelu godinu. Razlog svoje sklonosti takvoj rasvjeti objasnila je povezanošću sa svojom karijerom koju je počela u ranoj mladosti. Pjevala je u barovima gdje je svijetlo uvijek prigušeno i često crvenkastog tona. Zato obožava i  svoju crvenu lampu na radnom pultu u kuhinji.
U ekskluzivnom razgovoru sa Snježanom Belčić doznali smo male tajne ugodnog i lijepog ambijenta. Snježana je uredila svečani stol i dala korisne savjete koji su važni za dobru atmosferu doma u vrijeme blagdana.

Što je najvažnije u pristupu dekoriranja prostora u vrijeme blagdana?
Blagdanski stolNajvažnije je  unijeti u svaki kutak dio osobnosti, dašak topline svečanog ozračja koji toliko volimo i s nestrpljenjem čekamo. Treba pripaziti na odabir boja ukrasa koji bi trebali biti u skladu s uređenjem prostora, dakle elegantno, u modernom stanu  ili pak posve maštovito, šareno ako uređujemo brvnaru ili vikendicu u kojoj se želimo opustiti i uživati u blagdansko vrijeme. U dekoriranje doma treba uključiti sve članove obitelji od najmlađih do najstarijih. Tako će dom dobiti onu obiteljsku atmosferu kojoj će se svi veseliti. Pri tome je važno da postoji glavni koordinator koji mora pripaziti kako pojedinci  ne bi pretjerali i dodali previše šarenila.

stolKakvu atmosferu i uređenje svečanog stola predlažete za blagdanski ručak ili večeru ?
Oduvijek volim intimnu rasvjetu  naročito u blagdansko vrijeme. U prostoru mora biti sjaja, za to su najbolja mala rasvjetna tijela, puno malih lampica, svijeće raznih oblika, svijećnjaci s više svijeća. Zlatni tonovi su dobrodošli pošto daju i toplinu i osjećaj raskoši. Također dobro je dodati i crvenu koja je boja topline i dobrog raspoloženja.

Što ste predložili u prostoru glazbene dive Kovačiček?
stol Zdenke KovačičekZdenku poznajem dugo godina. Još od našeg zajedničkog gostovanja u Rusiji. U Rusiji je Zdenka kupovala prekrasno posuđe, samovar, ruski kristal što ima trajnu vrijednost. Ukrasila sam njezin stol u blagovaonici i pripremila ga za svečanu večeru upotrijebivši već spomenute komade posuđa, kao i dominantni zlatni svijećnjak. Tonski usklađeno i fino, odiše luksuzom kao u doba carske Rusije! Zdenki sam predložila da u prostor unese dašak topline pa smo prostor oplemenile malim figuricama koje čuva još iz djetinjstva. Nalaze se i na klaviru i na polici uz rasvjetu svijeća na  prelijepom svijećnjaku.
Atmosferi još nedostaje bor, koji će biti ukrašen također malim figuricama anđela, medvjedića, zvjezdica i svakako malim lampicama.

Kako kupovati ukrase za kućni blagdanski ambijent, jednokratno pa bacati ili trajne ukrase  za dugogodišnju uporabu?
Blagdanski stol Zdenke KovacicekPredlažem kupovanje  trajnijeg nakita izrađenog od kvalitetnijih materijala. Pri tome treba obratiti pozornost da ukrasi  prate  stil i tonove  u stanu.  Ako su ukrasi bolje kvalitete, svake godine možemo samo kupiti još poneku sitnicu koju ubacimo negdje na policu, uz prozor ili je zamijenimo umjesto nekog starog ukrasa. Blagdani su upravo za sjećanje tople atmosfere. Uvjerena sam da svako od nas pamti iz mladosti neku figuricu, kuglicu ili pak anđela koji ga je pratio u blagdansko vrijeme u svojem domu.

Foto: Profokus

Fotogalerija: [nggallery id=352]