fbpx

Boris Svrtan: Moj slučaj

Gostovanje…

Ovo živo sjećanje na Vladu Gotovca može biti poziv na elementarnu moralnost, na ljudsku odgovornost, na uljuđenost, zagubljenu plemenitost i hrabrost, kaže Boris Svrtan

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Boris Svrtan– Predstava ‘Moj slučaj’ obuhvaća zgode odrastanja Vlade Gotovca, pune sjetnog humora, njegovu cijelo životnu borbu za raznolikost nasuprot ograničavanju i ujednačavanju u svim sferama života, monstruozno nepravedni montirani proces, apsurdan pakao jugoslavenskih kazamata i, konačno, beskompromisnu analizu naše suvremenosti, koja duhovitim i iskrenim pogledom skromnog promatrača Vlade Gotovca, dobiva sasvim novu dimenziju. U trenutku kad drastično i zabrinjavajuće nedostaje duha u našoj javnosti i politici koja je beznadno ukopana u lijeve i desne rovove, ovo živo sjećanje Boris Svrtanna Vladu Gotovca može biti poziv na elementarnu moralnost, na ljudsku odgovornost, na uljuđenost, zagubljenu plemenitost i hrabrost koja se potvrđuje u svakodnevnoj ljubavi prema bližnjima i daljnjima, prema potrebitima i onim posve nepotrebnima. Samo čovjek koji je doista iskusio sav cinizam svijeta na svojim plećima, može nam otvoriti oči, naučiti nas ponovno skromnosti i ohrabriti nas u činjenju Dobra – Boris Svrtan.
U petak 20. travnja 2018. godine s početkom u 20.00 sati na programu Gradskog kazališta ‘Joza Ivakić’ Vinkovci je monodrama o životu i djelu Vlade Gotovca: ‘Moj slučaj’.
‘Moj slučaj’ je monodrama, predstava o životu i djelu Vlade Gotovca, velikog hrvatskog književnika, filozofa i političara. Monodrama obuhvaća djetinjstvo, odrastanje, zrelu dob, zatvorske godine, stvaralaštvo te predratnu i poslijeratnu borbu Vlade Gotovca za raznolikost nasuprot ograničavanju i ujednačavanju u svim područjima života te beskompromisnu analizu naše suvremenosti. Rođen u malom narodu, ušutkanom, sklonom dvostrukom životu, jednom u javnosti i drugom u domu, Gotovac, prema vlastitom svjedočenju, od samog djetinjstva nije znao, nije htio i nije mogao šutjeti… – iz predgovora.

Monodrama o životu i djelu Vlade Gotovca: ‘Moj slučaj’
Dramatizirao, režirao i glumi: Boris Svrtan

BLAGAJNA RADI:
– četvrtkom od 11 do 13 sati
– petkom od 11 do 16,30
te sat vremena prije predstave.
Za radnog vremena blagajne dostupni su telefoni: 032 338752 ili 091 2692104.
Rezervacije putem e-pošte na blagajna@kazaliste-vinkovci.hr zaprimljene su tek nakon potvrdnog odgovora.

Foto: Press