fbpx

Prije Batmana postojao je Gotham

Nova kriminalistička serija Gotham od 15. svibnja na Doma TV-u!

Otkrivajući posve novo, dosad neispričano poglavlje o usponu velikih DC-ovih superzlikovaca i osvetnika, kriminalistička serija Gotham prati kako se policajac pred kojim je velika karijera snalazi u strahovito korumpiranom gradu na granici dobra i zla te bilježi nastanak jednog od najpopularnijih superjunaka našega doba.

Gotham

Od subote, 15. svibnja na Doma TV-u s emitiranjem kreće kriminalistička serija Gotham koja gledateljima otkriva okolnosti u kojima su nastali kultni zloglasni superzlikovci, kasnije poznati kao Žena mačka, Pingvin, Riddler, Two-Face i Joker. Serija prati načelnika Gordona, jednog od najvećih neprijatelja zločinaca i čovjeka čija je reputacija sinonim za zakon i red.

Ali što se zna o Gordonovoj prošlosti i njegovu usponu od mladog detektiva do načelnika policije? Što je bilo potrebno za snalaženje u slojevima korupcije koja je potajno vladala Gothamom, mrijestilištem najkultnijih zlikovaca na svijetu?

Odrastajući u predgrađu Gothama, James Gordon romantizirao je grad kao glamuroznu i uzbudljivu metropolu u kojoj je njegov pokojni otac služio kao uspješan okružni tužitelj. Sada, dva tjedna nakon što je započeo raditi kao detektiv u Gothamu te se zaručio s voljenom Barbarom Kean, Gordon živi svoj san – čak i dok se nada da će grad vratiti u stanje kojeg se sjeća iz djetinjstva. Hrabar, iskren i spreman dokazati se, novopečeni detektiv udružuje se s drskom, ali oštroumnom policijskom legendom Harveyjem Bullockom na najpraćenijem slučaju u povijesti grada: ubojstvu lokalnih milijardera Thomasa i Marthe Wayne. Na mjestu zločina Gordon upoznaje jedinog preživjelog, njihova 12-godišnjeg sina Brucea, s kojim mladi detektiv osjeća neobjašnjivu povezanost.

Dirnut dječakovim golemim gubitkom, Gordon obećava da će uhvatiti ubojicu. Dok se snalazi u pokvarenom kaznenopravnom sustavu Gothama, Gordon se suočava sa zastrašujućom vođom bande Fish Mooney, mafijaškim šefom Carmineom Falconeom i nizom likova koji će s vremenom postati neki od najpoznatijih i najdugovječnijih fiktivnih zlikovaca. To su tinejdžerica Selina Kyle tj. buduća Žena mačka, Oswald Cobblepot tj. Pingvin i Edward Nygma tj. Riddler.

Ova kriminalistička serija prati Gordonov buran i jedinstven uspon u policijskoj upravi Gothama kojoj je na čelu Sarah Essen. Pritom se sukobljava s detektivima iz odjela za teške zločine Renee Montoyom i Crispusom Allenom, a gledatelji će imati prilike vidjeti i kako se Gordon sprijateljio s mladim nasljednikom bogatstva Wayneovih kojeg odgaja njegov nepomućeni batler Alfred Pennyworth. Zahvaljujući tom doživotnom prijateljstvu, dječak je poslije ostvario svoju sudbinu i postao borac za pravdu.

Izvršni producent serije je Bruno Heller, poznat po seriji ‘Mentalist’, a u glavnim ulogama pojavljuju se Ben McKenzie (Southland, O.C.), Donal Logue (Sinovi anarhije, Vikinzi), Sean Pertwee (Sherlock i Watson, Camelot), Robin Lord Taylor (Živi mrtvaci), Erin Richards (Poput ljudi, Merlin), David Mazouz (Dodir), Camren Bicondova, Zabryna Guevara (Odstrel), Cory Michael Smith (Čuvarica, Olive Kitteridge), Victoria Cartagena (Dobra žena), Andrew Stewart-Jones (Osumnjičeni), John Doman (Mistična rijeka, Žica) i Jada Pinkett Smith (Sestra Hawthorne, Matrix).

Foto: Press