fbpx

Borna Ćorić: Bez moje obitelji danas ne bih bio tu gdje jesam!

Zagreb…

Borna Ćorić– Od svoje pete godine kada sam počeo igrati tenis sanjao sam o osvajanju Davis Cupa i san mi se ostvario. Sjećam se kako sam s veseljem i uzbuđenjem gledao našu reprezentaciju kada je 2005. godine osvojila Davis Cup. Upravo zbog toga htio sam igrati tenis i biti najbolji – prisjetio se Borna Ćorić.
Jedan od najboljih hrvatskih tenisača Borna Ćorić prisjetio se najljepšeg trenutka u svojoj karijeri. Ususret Noći hrvatskog tenisa koja nas u petak, 13. rujna u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza očekuje u zagrebačkom hotelu Westin, Borna otkriva što za njega znači osvajanje Davis Cupa ali i koje rituale ima prije mečeva.
Prije samog početka nastupa na Davis Cupu mladog tenisača od nervoze je boljelo cijelo tijelo no kada je izašao na teren sve je prestalo.
Borna Ćorić– Nakon osvajanja bio sam toliko ponosan na sebe što nisam često i tog trenutka sjećat ću se do kraja života – rekao je Borna Ćorić.
Borna Ćorić je priznao kako ususret važnim mečevima uvijek ima i svima poznate rituale pa tako uvijek jede jednake obroke u istom restoranu na istoj stolici. Ovakvi rituali popularni su među sportašima diljem svijeta, a brojni tvrde kako im je upravo takvo ponašanje pomoglo pri osvajanju željenih odličja.
Bez obzira na rituale, Borna ističe kako mu najveću vjeru u uspjeh ulijeva upravo obitelj. Često se zaželi običnog obiteljskog ručka, zajedničkog druženja i šetanje psa. Za mladog tenisača takve su stvari nekada luksuz.
– Bez mog oca koji me od 12 godine prati na putovanjima, majke i sestre koje su u svakom trenutku tu za mene, danas ne bih bio tu gdje jesam! – zaključio je Borna Ćorić.
Borna Ćorić jedan je od osvajača posljednjeg Davis Cupa kojem će uz Franka Škugora, Ivana Dodiga, Marina Čilića, Matu Pavića, Nikolu Mektića i Viktora Galovića na čelu s izbornikom Željkom Krajanom biti dodijeljene nagrade na nadolazećoj Noći hrvatskog tenisa. Ova posebna noć bit će prilika za zahvalu našim junacima Davis Cupa ali i svima onima koji su nas sportskim uspjesima učinili ponosnima i sretnima, a ime naše domovine pronijeli svijetom. U petak, 13. rujna od 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin, bit će uručeno priznanje za životno djelo kao i posebne nagrade Grand Slam pobjednicima, osvajačima olimpijskih medalja.
Osim sadašnjih i bivših tenisača i tenisačica, te teniskih djelatnika, na Noći hrvatskog tenisa bit će i osobe iz društvenog života, te brojni sportski djelatnici. Ovaj događaj ima i humanitarnu notu pa će tako sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran u svrhu razvoja mladih talentiranih tenisačica i tenisača koji nemaju dovoljno sredstava za samostalan sportski razvoj. Noć hrvatskog tenisa uistinu je jedna od rijetkih prilika kada na okupu možemo vidjeti naše najveće teniske zvijezde koje će biti u društvu legendi ovog sporta kao i ostalih kolega.

Foto: Press