fbpx

U 14.00 sati: U Hrvatskoj ukupno 963 zaraženih koronavirusom

Hrvatska…

HZJZ u 14.00 sati: U Hrvatskoj 963 zaraženih koronavirusom

Covid-19, koronavirusomNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 14.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 963 pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj. Do sada je obavljeno ukupno 7680 testiranja, 665 u posljednja 24 sata. Na respiratoru su 34 bolesnika. Oporavljenih je 73. Prosječna dob je 48,27 godina – rekao je Vili Beroš.
– 21.071 osoba u samoizolaciji. Preko tisuću je zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. 53 liječnika su pozitivna. Sada imamo drive-in sustav. Ljudi dolaze svojim automobilima i kroz otvoreni prozor im se uzima bris, a drugi djelatnik administrativne podatke. To je dobar sustav i treba ih stimulirati gdje god su oni mogući – rekao je Krunoslav Capak.

covid

24. ožujka je na snagu stupila i mjera – Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay – HZJZ/koronavirus.hr