fbpx

Bruce Springsteen objavio novi album!

“Only The Strong Survive” – novi album Brucea Springsteena

Ovaj album je napravljen za bilo koga tko je obožavatelj soul glazbe, nostalgije i kolaboracija. A da ne spominjemo, dobijete i twist na klasicima kada slušate Springsteenov ikonični hrapav glas.

Objavljen je novi studijski album Brucea Springsteena, kolekcija pjesama petnaest velikana soul glazbe pod nazivom „Only The Strong Survive“.

Sa Springsteenovim glavnim vokalom, „Only The Strong Survive“ slavi dragulje soul glazbe iz legendarnih kataloga Motowna, Gamble i Huff, Stax i mnogih drugih. Ovaj 21. studijski album Brucea Springsteena uključuje gostujuće vokale Sama Moorea, gudačke aranžmane Roba Mathesa i prateće vokale Soozie Tyrell, Lise Lowell, Michelle Moore, Curtisa Kinga Jr., Dennis Collins i Fonzi Thornton

Bruce Springsteen je komentirao:

-Htio sam napraviti album na kojem samo pjevam. A s kojom je to glazbom bolje raditi od velike američke pjesmarice šezdesetih i sedamdesetih? Među ostalima su me inspirirali Levi Stubbs, David Ruffin, Jimmy Ruffin, Iceman Jerry Butler, Diana Ross, Dobie Gray i Scott Walker. –

-Pokušao sam biti pravedan prema svima njima – i prema fantastičnim piscima ove veličanstvene glazbe. Cilj mi je da suvremena publika doživi tu ljepotu i užitak, baš kao što sam to i ja doživio otkako sam je prvi put čuo. Nadam se da volite slušati onoliko koliko sam ja volio stvarati – nadodao je Springsteen.

Objavljen je i novi spot za pjesmu „Turn Back the Hands of Time”! i Posebna video poruka Brucea Springsteena

Album je snimljen u Thrill Hill Recordingu u New Jerseyju, producirao ga je Ron Aniello, inženjer je Rob Lebre, a izvršni producent Jon Landau.

Ovo je prvi studijski album Brucea Springsteena nakon „Letter To You“ iz 2020. (Columbia Records), koji je debitirao na prvom mjestu u jedanaest zemalja.

Springsteen će se ponovno okupiti s legendarnim E Street Bandom u veljači za svoju međunarodnu turneju 2023., za koju je do danas prodano više od 1,6 milijuna ulaznica diljem Sjedinjenih Država i Europe.

ONLY THE STRONG SURVIVE

 1.  Only the Strong Survive
 2.  Soul Days feat. Sam Moore
 3. Nightshift
 4. Do I Love You (Indeed I Do)
 5. The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore
 6. Turn Back the Hands of Time
 7. When She Was My Girl
 8. Hey, Western Union Man
 9. I Wish It Would Rain
 10. Don’t Play That Song
 11. Any Other Way
 12. I Forgot to Be Your Lover feat. Sam Moore
 13. 7 Rooms of Gloom
 14. What Becomes of the Brokenhearted
 15. Someday We’ll Be Together

Foto: Press – Menart