fbpx

Dalić: Ostvarili smo prvi cilj

Samo da mi budemo pravi i dobri i da vratimo atmosferu kao prije tri godine, rekao je Dalić

Vatreni su izborili osminu finala Eura, a u srijedu je naša reprezentacija saznala protivnika, to je reprezentacija Španjolske. Utakmica Hrvatska – Španjolska je na rasporedu u ponedjeljak u Kopenhagenu s početkom u 18 sati.

Dalić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za novinare, tijekom koje se još jednom osvrnuo na veliku pobjedu nad Škotskom (3:1) koja je Vatrenima donijela plasman u osminu finala Europskog prvenstva. Zlatko Dalić, pritom, ističe da ga je sve podsjetilo na nezaboravne dane u Rusiji.

– Noć je bila slična onoj u Rusiji, došli smo u hotel oko 6 ujutro. Malo smo proslavili, ali okrećemo se osmini finala. Odigrali smo dobro, dečki su bili sretni i zadovoljni, dobili smo na sigurnosti i samopouzdanju. Ostvarili smo prvi cilj, ali to ne znači da je naša ambicija gotova, želimo otići što je moguće dalje. Idemo redom, ova utakmica dala nam je za pravo vjerovati da možemo i zato opet čestitam dečkima. Pokazali su da mogu i znaju, da vjeruju, jer nisu posustali poslije 1:1 i to mi daje optimizam. Pohvaljujem i svoj stožer koji mi jako pomaže. Nikad nisam ni sumnjao da možemo napraviti nešto, ali sad smo sve prošli bit će nam lakše. Ne smijemo upasti euforiju, već se spustiti na zemlju, da nas ne odvede u suprotnom smjeru – rekao je Zlatko Dalić.

– Nisam nikada bio protiv kritike, ali mora biti pozitivna i korisna. Ja sam prvi koji kažem da ne igramo dobro i da sam kriv za to. Ne obračunavam se ni s kim niti je to moj stil, samo hoću da se reprezentacija podržava. Ne možemo govoriti o lošemu, a još smo živi. Da smo ispali, razumio bih. Ljudi mogu govoriti što hoće, samo me smeta da nema podrške koju Hrvatska zaslužuje. Toliko veselja smo donijeli Hrvatskoj i ne bi trebalo biti mjesta takvim zločestim napadima. Raskol… Nema ovdje nikakvog raskola, ali ima nezadovoljnih, to da. Podržavam to, jer kakav je to igrač koji je sretan kad ne igra. Mi smo grupa, svaki dan imamo sastanke, razgovaramo. Ne mogu napraviti da svi budu sretni. Trojica moraju na tribinu i to je za mene teška odluka. Imamo tri lijeva beka, četiri stopera, puno napadača… Uvijek mi jedan od njih ne treba. Bradarić će biti nositelj reprezentacije u idućih desetak godina, Škorić je fantastičan igrač, svi ga obožavaju, Oršić je imao sjajnu sezonu, ali na lijevoj strani imamo Rebića, Perišića i Brekala. Općenito mislim da Hrvatska ima jako dobru klupu i velik izbor igrača, kakav dugo nismo imali. Na klupi su nam igrači koji mogu unijeti živost i energiju. Brekalo, Pašalić, Badelj, Ćaleta-Car, Barišić… Nadam se da ćemo biti samo bolji – dodao je Dalić

– Prošli smo najgore, tri utakmice na “otoku” bez navijača. Zahvala svim navijačima koji su bili i došli, to zaista cijenimo. Očekujem veliki broj, Kopenhagen je blizu svima. Ne znam koliko ih može, ali svi će nam značiti. Samo da mi budemo pravi i dobri i da vratimo atmosferu kao prije tri godine – zaključio je Dalić.

Foto: Press – HNS Drago Sopta