fbpx

Davor Šuker posjetio grob nogometaša Georgea Besta

Belfast…

Davor ŠukerPredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker posjetio je u Belfastu grob proslavljenog sjevernoirskog nogometaša Georgea Besta. U sklopu prijateljskog gostovanja Vatrenih u Sjevernoj Irskoj, delegacija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom posjetila je groblje Roselawn i posljednje počivalište legendarnog Georgea Besta, sjajnog sjevernoirskog ofenzivca i ponajboljeg nogometaša svog vremena.
Davor ŠukerGeorge Best igrao je više od deset godina za Manchester United, osvojio je s Crvenim vragovima i naslov prvaka Europe, a okušao se i u Sjedinjenim Američkim Državama. Za svoju je zemlju igrao 37 puta te postigao devet pogodaka. U brojnim je izborima i anketama uvršten među najveće igrače u povijesti, a gradska zračna luka u Belfastu nosi njegovo ime.
Zbog svojih je driblinga, golova, brzine i spretnosti s loptom uspoređivan i s Peleom i Maradonom, mnogi su ga smatrali nogometnim genijem, a Sjeverna Irska ne dvoji tko je najveći igrač koji je odjenuo nacionalni dres. Rođen upravo u Belfastu, Best je preminuo u studenome 2005. godine, u svojoj 59. godini.

Foto: Press – HNS