fbpx

Davor Šuker: Što dobijemo zauzvrat? Ništa!

Sabor HNS-a…

Davor Šuker– Drago mi je da smo se okupili u lijepom broju na ovom Saboru jer nas ljubav prema sportu tjera da budemo bolji iz dana u dan. U svijetu se pozitivno gleda na hrvatski sport i hrvatski nogomet i nadam se da će se naši rezultati i uspjesi više cijeniti i od strane medija i javnosti i društva općenito – rekao je Davor Šuker.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u završnom je izlaganju na Drugom hrvatskom saboru nogometa istaknuo brojne izazove hrvatskog nogometa i pozvao na zajedništvo u rješavanju istih. Šuker je zahvalio okupljenim predstavnicima Izvršnog odbora HNS-a, klubova Prve i Druge lige te županijskih nogometnih saveza na dolasku u Sv. Martin na Muri, kao i predavačima na održanim prezentacijama.
– Hrvatski nogometni savez uvijek će pomagati svojoj bazi. Pozivam i vas da razgovarate, da se borite, da radite zajedno. Nitko nam neće pomoći ako si sami ne pomognemo. Vi, nogometni djelatnici, bogatstvo ste našeg nogometa i društva. Volio bih da društvo prepoznaje ulogu i vrijednost nogometa, da nam pomognu oko infrastrukture i financiranja jer dobijemo tek sićušan iznos od onoga koliko država zaradi na nogometu – kaže Davor Šuker.
A Šuker se dotaknuo i uloge medija:
Davor Šuker– Nogometom se bavi više od 140.000 ljudi u Hrvatskoj, reprezentacija odlazi na velika natjecanja, a 90 posto članaka o nogometu je negativnog prizvuka. Moramo i mi biti u tome još aktivniji, moramo stalno ponavljati sve ono dobro i tražiti ono što nogometu pripada, a to možemo ako smo složni. Pozivam medije da provjere kod sportske inspekcije poštuje li HNS Zakon o sportu? Mi svaki zakon poštujemo i nikada nismo rekli da neki zakon ne poštujemo ili da se na nas ne odnosi.
Uloga države i lokalne zajednice ključna je u financiranju sporta, poručuje Šuker:
– Nogomet je najuspješniji segment hrvatskog sporta i daleko najveći savez u zemlji. Zar je nagrada za to dobiti 1.8 milijuna kuna od milijarde kuna koja se slije u proračun od igara na sreću, uključujući kladionice? Mogli smo dobiti i Euro 2020. Trošimo ogromna sredstva na organizaciju zimskih i ljetnih kampova, u različitim lokalnim sredinama, a što dobijemo zauzvrat? Ništa. To moramo promijeniti, ali moramo se sami izboriti za to – zajedno.

Foto: HNS – Press