fbpx

Davor Šuker: Sada izbornik mora imati mirnoću

HNS…

Zlatko Dalić ostat će izbornik hrvatske reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018.

– Razgovarao sam s njime ove subote u Varaždinu te je dogovoreno da ostane izbornik za dvije nadolazeće utakmice. Poslije doigravanja ćemo sjesti i razgovarati o budućnosti. Pohvalio bih njegovo maksimalno poštenje i ljubav prema hrvatskoj reprezentaciji. On ima svoju reputaciju u nogometnom svijetu, a već u prvom razgovoru uoči Ukrajine rekao je da odmah sjeda u automobil i dolazi – rekao je Davor Šuker.
Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je danas nekoliko važnih odluka vezanih za hrvatsku A reprezentaciju i predstojeće utakmice.
Zlatko Dalić ostat će izbornik hrvatske reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. Odlučio je tako Izvršni odbor HNS-a u dogovoru s Dalićem, nakon što je novi izbornik završio kvalifikacije za SP pobjedom od 2:0 u Ukrajini, što je Hrvatskoj osiguralo dodatne kvalifikacije. IO je odlučio kako će Hrvatska domaću utakmicu dodatnih kvalifikacija odigrati na stadionu Maksimir u Zagrebu.
– Za dodatne kvalifikacije neće dobiti ugovor, a ni nagradu – osim u slučaju uspjeha. Nadam se da ćemo biti u prilici razgovarati s njime o budućnosti, odnosno da ćemo se kvalificirati za SP. Sada izbornik mora imati mirnoću, priliku za izbor svog stožera i svi mu želimo da nas povede u Rusiju. Nismo još razgovarali o opcijama poslije doigravanja – naglasio je Šuker.
Hrvatska će svog suparnika ugostiti u Zagrebu.
– Utakmica će se u Zagrebu igrati iz sigurnosnih razloga, s obzirom na to da su nam u ovom trenutku najvažniji pun stadion i sigurnost. Osijeku smo bili obećali jednu od sljedećih kvalifikacijskih utakmica i bez fige u džepu mogu reći da ćemo Osijeku dati prvu sljedeću utakmicu koju budemo mogli, odnosno službenu i s gledateljima, uzevši u obzir kaznu zbog svastike u Splitu i praznih tribina na početku novih kvalifikacija za EP – pojasnio je predsjednik.

Cijene ulaznica su sljedeće:

Tribina Sjever – 60 kuna
Tribina Jug – 60 kuna
Tribina Istok – 100 kuna
Tribina Zapad gore – 100 kuna
Tribina Zapad dolje – 200 kuna

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na rasporedu je 17. listopada u Zürichu. Prve utakmice igraju se između 9. i 11. studenoga, a uzvrati između 12. i 14. studenoga.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez