fbpx

Dinah Jefferies: Izgubljena sestra

Nevjerojatna priča Dinah Jefferies o potrazi za onim što nas čini potpunima

„Izgubljena sestra“ novi je hit mnogima omiljenije autorice Dinah Jefferies koja je brojne sljedbenike začarala svojim naslovima „Toskanska grofica“, „Prije kiše“, „Udovica trgovca draguljima“, „Supruga vlasnika plantaže čaja“ i „Kći trgovca svilom“.

Jefferies je poznata po tome da radnju smješta u dalekim i egzotičnim krajevima jugoistočne Azije i Dalekog Istoka. „Izgubljena sestra“ smještena u Burmi, dirljiva je i složena, prekrasno ispričana priča, a Dinah Jefferies još se jednom magičnim destinacijama uvlači pod kožu.

Romani Dinah Jefferies prevedeni su na više od 30 jezika, a ovaj kao i svi ostali njezini naslovi zauzeli su vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga. Svojim svjetskim uspješnicama Jefferies je tjednima držala prvo mjesto najprodavanijih naslova prema odabiru uglednog Sunday Timesa, a renomirani britanski književni klub Richard and Judy svaki put se oduševi njezinim novim očaravajućim romanima i odmah po objavljivanju uvrste ih u svoj klub. Prijevod na hrvatski potpisuje Tomislav Žilić.

RADNJA:

Belle Hatton započela je novi život daleko od svoga doma. Njezin glamurozan posao pjevačice u noćnom klubu u Burmi 1930-ih donio joj je mnoštvo sofisticiranih novih prijatelja i obožavatelja. No nepokolebljivu Belle proganja misterij iz prošlosti: dvadeset i pet godina star isječak iz novina, pronađen među stvarima njezinih pokojnih roditelja, sugerira da su oni Mjanmar napustili nakon nestanka kćerkice Elvire.

Belle u prelijepoj dalekoj zemlji očajnički želi saznati što se dogodilo sestri za koju nije znala da postoji, ali kada počne postavljati pitanja, nailazi na uznemirujuće glasine, zlonamjerne tračeve i otvorene prijetnje. Oliver, privlačni i ležerni američki novinar slobodna duha, nudi joj pomoć, ali anonimna poruka upozorava je da bude oprezna…

Foto: Press – Mozaik