fbpx

Dinosauri u prirodnoj veličini prošetat će među posjetiteljima u Areni Zagreb

Zageb…

Spektakl u Areni – Šetnja s dinosaurima, predstava temeljena na nagrađivanom BBC-ovom televizijskom serijalu 09. i 10. ožujka gostuje u Areni Zagreb

DinosauriSpektakl u Areni, temeljna na nagrađivanom BBC-ovom televizijskom serijalu – ime je najpopularnije i najveće predstave posvećene dinosaurima. Dinosauri u prirodnoj veličini vratit će posjetitelje 65 milijuna godina u prošlost. Edukativna i zabavna predstava predstavit će 9 vrsta dinosaura u njihovoj prirodnoj veličini te dati dojam da su ove drevne životinje ‘žive’. Nevjerojatno realan prikaz zanimljivih vrsta može se održavati samo u prostorima poput Arene jer su najveći primjerci predstavljenih mesoždera visoki i do 15 metara, uključujući i najproždrljivijeg među njima T-Rexa. Nadalje, predstava govori o evoluciji dinosaura, zajedno s klimatskim i tektonskim promjenama koje su i naposljetku dovele do izumiranja svih vrsta.
10 zanimljivih činjenica o dinosaurima:
Dinosauri1. Najmanji dinosaur bio je kompsognatus, bio je dug 30 cm te je izgledao kao ptica bez perja.
2. Najbrži dinosauri nalikovali su nojevima te su mogli dostići brzinu i do 60km/h. Jedan od njih je bio Dromiceiomimus.
3. Životni vijek dinosaura bio je oko 300 godina. Najkraći životni vijek velikih dinosaura bio je 75 godina, dok su pojedine vrste mogle živjeti i 300 godina!
4. T-rex dinosaur mogao je trčati brzinom od Dinosauri15 do 40 kilometara na sat!
5. U Mongoliji je 1990. godine pronađeno najveće dinosaurovo jaje koje je bilo dugačko oko 6 metara.
6. Najstariji pronađeni dinosaur živio je prije 230 milijuna godina, pronađen je na Madagaskaru i do danas mu ime nije poznato.
7. Jedan od najinteligentnijih dinosaura bio je Troodon. Bio je lovac, dug oko 2 metra, te je imao mozak jednak onom manjih sisavaca ili današnjih ptica.
8. Najmanje dinosaurovo jaje dosad pronađeno bilo je samo 3cm dugo. Nije poznato kojoj vrsti je pripadalo.
9. Najteži dinosaur bio je Brachiosaurus te je težio čak 80 tona. To je težina jednaka 17 afričkih slonova. Brachiosaurus je bio do 16 metara visok, te 26 metara dugačak.
10. Dinosaur s najdužim imenom je Micropachycephalosaurus, što znači “gušter s malom, tvrdom glavom”. Fosili ovog dinosaura pronađeni su u Kini, a 1978. ime mu je dao kineski paleontolog Dong.

DATUMI PREDSTAVA:
9.-10.03.2019. • Arena Zagreb (subota 9.3. u 11, 15 i 19 sati, nedjelja 10.3. u 11 sati)
Informacije o obiteljskim paketima dostupne su na www.eventim.hr ili na 060 555 000

Foto: Press