fbpx

Domaća serija Minus i plus od nedjelje na malim ekranima

Sitcom Minus i plus autora Ognjena Sviličića

U nedjelju 26. rujna 2021. godine u 20.10 sati na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1), u okviru nove jesenske programske sheme, kreće nova humoristična serija od 12 epizoda.

Minus i plus

Riječ je o sitcomu Minus i plus autora Ognjena Sviličića i redatelja Alde Tardozzija.

Minus i plus

Serija Minus i plus se snimala tijekom travnja i svibnja 2021. godine u studiju Katran, te na nekoliko lokacija u Zagrebu. Gledatelji Hrvatske televizije seriju će moći pratiti nedjeljom sve do prosinca, a svaka epizoda je u trajanju 26 minuta.

Riječ je o klasičnoj komediji situacije prilagođene našem mentalitetu. Humor se crpi iz svakodnevnog života, iz situacija u kojima se mogu naći svi gledatelji. Naglasci su na muško-ženskim odnosima, na bračnim situacijama mladog, tek vjenčanog para, ali i starijih bračnih parova s više desetaka godina staža, te na različitostima mentaliteta.

Priča je to zapravo o mlađem bračnom paru Luciji i Kruni koji su uletjeli u brak, a da se prije toga zapravo uopće nisu dobro upoznali. Lucija je razigrana Dalmatinka, televizijska voditeljica na lokalnoj televiziji, bezbrižna, vesela, povremeno lakomislena i površna, a Kruno ozbiljan i staložen odvjetnik iz Zagreba.

Posve su različiti po karakteru i mentalitetu, te ne poznaju dobro obitelji, prijatelje ni prošlost druge strane. U seriji pratimo kako pokušavaju izaći na kraj sa svim stvarima koje ih smetaju jedno kod drugoga – od ophođenja s ljudima, različitim ukusima u hrani i odijevanju pa sve do obitelji koje su posve različite. Ipak, njihova je ljubav dovoljno jaka kako bi mogli prihvatiti različitosti.

Autor koncepta je Ognjen Sviličić, scenaristi su Ognjen Sviličić, Branko Ružić i Josip Lukić, a redatelj Aldo Tardozzi.

U glavnim su ulogama u seriji Minus i plus: Iva Jerković kao Lucija, Igor Kovač kao Kruno, Ksenija Pajić kao Emilija, Damir Lončar kao Filip, Stipe Radoja kao Jure, Arijana Čulina kao Ivanka i Filip Radoš kao tata Vinko.

U ostalim ulogama su Areta Ćurković, Irena Tereza Prpić, Domagoj Mrkonjić, Mladen Čutura, Nela Kocsis, Marko Petrić, Jelena Miholjević, Csilla Barath Bastaić, Ivana Gulin, Gloria Dubelj, Dušan Gojić, Marica Vidušić, Jagoda Kralj Novak, Alen Šalinović, Filip Detelić i dr. Za najavnu špicu korištena je pjesma Tončija Huljića Minus i plus, u glazbenoj obradi Mate Matišića.

Direktor fotografije je Filip Tot, scenograf Bojan Drezgić, kostimografkinja Vesna Librić, slikarica maske Snježana Raguž, autor glazbe Mate Matišić, snimatelj tona Matija Santro, montažeri Ivan Živalj i Sara Gregorić, izvršni producent Hrvoje Habeković, a producent Damir Terešak. Produkcija: Maxima film za HRT. Urednica serije je Zinka Kiseljak.

Foto: Press