fbpx

Ekskluzivno: Zoran Škugor otkrio gdje je bio 1992. godine!

Za portal Scena.hr…

Glazbeni menadžer prisjetio se ljetnih turneja po Jadranu za vrijeme rata te otkrio koje su poznate osobe uživale u njegovu gostoprimstvu

Zoran Škugor, Dimitrije Popović, Ksenija UrličićZoran Škugor ljeto je proveo u Vodicama. Glazbeni menadžer kaže da posljednjih godina voli miran odmor, ali nekad je imao vrlo aktivna i radna ljeta.
– Prije rata ljeti sam radio puno koncerata. Bilo je puno lijepih i uspješnih ljeta po pitanju posla. 1992. i 1993. godinu  proveo sam po 50 dana na Crvenom otoku gdje sam ugostio obitelji Mire Lilića i Ivice Propadala, Dimitrija Popovića, Kseniju Urličić sa suprugom i prijateljima, Sašu i Tihanu Zalepugin, Dijanu Čuljak s prijateljicom te Garyja Kasparova i njegovu obitelj te 24 osobe iz njegove pratnje. Bili su tu Zrinko Tutić i Rajko Dujmić sa svojim obiteljima. Na tom ljetovanju dogovorio sam i suradnju s Tonyjem Cetinskim koja je rezultirala velikom karijerom Cetinskog sljedeće tri godine – sjeća se Škugor za portal Scena.hr. Dodaje da su to bila nezaboravna ljetovanja.
– Istina, stalno smo slušali ratne vijesti. A još su bila odlična radna ljetovanja 1995.  i 1996. godine s grupom ET., Sandijem Cenovom, Viktorijom Đonlić… – priča menadžer.

Zoran Škugor, Gary Kasparov

Gary Kasparov – Party dobrodošlice

Oluja
Škugor posebno pamti 1995. godinu.
Zoran Škugor, Miro Slavica–  Sjećam se partyja u Rogoznici  na kojoj su nastupile sve moje zvijezde pred 15 tisuća ljudi. Koncert je trajao do ranih jutarnjih sati. Negdje oko osam sati ujutro nazvao me poznanik iz Ministarstva obrane i pitao me gdje sam. Ja njemu kažem da sam u hotelu u Primoštenu, a on meni da bježim jer počinje Oluja. Odgovorio sam mu: Kakva Oluja, vani je sunce. A on meni objasni: Počinje vojno redarstvena operacija Oluja. Nakon toga smo se svi spakirali i otišli u Opatiju. Otkazao sam koncerte po Dalmaciji i dogovorio koncerte po Istri – otkrio je Škugor. Kaže da su ljetovanja s glazbenicima uvijek fantastična.
– Posebno ako tada imaju hitove. Opuštena je atmosfera jer je velik broj posjećenih koncerata – kazao je.

Nekad glazbene turneje po Jadranu, a danas vikend nastupi
Škugor ističe da su nekada glazbene turneje po Jadranu trajale i do 40 dana, a pjevalo se na hotelskim terasama, stadionima i klubovima.
Zoran Škugor, Goran Končar, David Grigirian– A danas turneje nitko ne radi. To su vikend nastupi i eventualno fešte po trgovima turističkih mjesta. Nastupi na ljetnim pozornicama dobro dođu da izvođače vidi velik broj publike. No nedostatak takvih nastupa je to što se u većini slučajeva ne naplaćuju ulaznice. Tako da je pitanje hoće li publika, koja ih je besplatno gledala, ikad više platit ulaznicu – smatra Škugor. Kaže da su danas nastupi glazbenika puno skuplji nego prijašnjih godina.
– Tako da se čudim da organizatori uopće pokrivaju troškove – naglasio je menadžer.

Radna jesen
Škugor ima i puno planova za jesen.
– Čeka me završavanje albuma nekih novih mladih izvođača te realizacija planova s Goranom Končarom vezano za klasičnu glazbu. Tu je i posao oko dodjele internacionalnih i hrvatskih nagrada  ‘Artist On Globe’ za slikarstvo i klasičnu glazbu. U planu su i nagrade za pop i rock glazbu – ispričao je Škugor za portal Scena.hr.

Foto: Zoran Škugor priv. album