Koncert Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja u čast velikana
Piše: redakcija On 25 stu., 2015 At 04:58 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Vatroslav Lisinski…

Kemo nas je puno prerano napustio, ali je nam je ostavio u zalog veliki opus svojih prekrasnih glazbenih djela, rekla je Paula Jusić ispred Udruge Kemal Monteno

Koncert Prijatelji i Kemo

Koncert Prijatelji i KemoDanas je u Zagrebu najavljen veliki koncertni spektakl kojim će se obilježiti prva obljetnica smrti jednog od najvećih kantautora i glazbenika u regiji Kemala Montena. Koncert Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih će biti u utorak, 19. siječnja 2016. godine, u KD Vatroslav Lisinski u 20 sati.
Kemo nas je puno prerano napustio, ali je nam je ostavio u zalog veliki opus svojih prekrasnih glazbenih djela. Kako smo dugogodišnji obiteljski prijatelji i suradnici, ideja o udruzi se rodila vrlo brzo nakon Kemine smrti i u dogovoru s njegovom obitelji željeli smo, na ovaj način, zaštiti njegov lik i djelo. Naš prvi projekt je ovaj koncertni spektakl na kojem će sudjelovati impozantan broj umjetnika iz cijele regije, Keminih kolega i prijatelja, a ovim putem se želim svima zahvaliti što su bez razmišljanja i punog srca prihvatili naš poziv da svi zajedno odamo počast ovom velikom umjetniku – rekla je Paula Jusić, ispred Udruge Kemal Monteno.
Tereza Kesovija, Gabi Novak, Rade Šerbedžija, Hanka Paldum, Halid Bešlić, Boris Novković, Paula Jusić, Danijela Martinović, Željko Samardžić, Dražen Žerić-Žera, Saša Matić, Željko Bebek, Teška Industrija, Haris Džinović, Ivana i Marija Husar, Enis Bešlagić, Luka Bulić, Max Hozić, Zlatan Fazlić-Fazla, Mladen Burnać i Tamburaški sastav Lyra samo su neki od izvođača koji će zapjevati antologijske pjesme sarajevskog kantautora na velikom koncertu u organizaciji Udruge Kemal Monteno.

Gabi Novak: Ovaj će koncert biti jedna divna glazbena čarolija
Koncert Prijatelji i Kemo– Nažalost izgubili smo i Kemu i Arsena, dva autora i dva prijatelja. Ovaj će koncert biti jedna divna glazbena čarolija, a sretna sam da ću moći dati i svoj djelić i izvesti pjesme koje je Kemo napisao za mene. Iako su obojica otišli prerano, ja ih osjećam tu, Kemu kako mi dolazi i zvoni, popije kavicu. Drago mi je da ćemo se okupiti svi zajedno i odati poštovanje takvom umjetniku –  izjavila je glazbenica Gabi Novak.
Teško bi bilo zamisliti druženje uz najljepše Kemalove pjesme bez njegove velike prijateljice Tereze Kesovije koja se prisjetila zajedničkih trenutaka i uspomena koje je vežu uz Kemu.
– Svaki naš sastanak bio je toliko prepun ljubavi i on je bio i bit će zauvijek naš Kemica. Isijavao je dragošću, a te njegove plave oči uvijek su bile pune ljubavi. Ljudi poput njega i Arsena žive i dalje jer ako ste nekoga voljeli i nosili ga u srcu – to srce je i dalje živo, a u njemu su i oni i bit će zauvijek – kazala je Kesovija.
Ivica Propadalo i grupa Teška industrija nastupit će s dvije pjesme.
Koncert Prijatelji i Kemo– Keme, pa i Arsena, više nema s nama, ali uvijek se nasmiješim kad ih se sjetim jer me za njih veže puno lijepih uspomena i simpatičnih trenutaka. Iznimna mi je čast što ćemo nastupiti u društvu ovako velikih umjetnika i da ćemo se još jednom prisjetiti našeg Keme – rekao je Propadalo.
Obitelj Kemala Montena je trenutno u Sarajevu, a izuzetno su počašćeni što se toliki broj Keminih prijatelja i suradnika odazvao pozivu i što će svi zajedno 19. siječnja 2016. godine oživjeti uspomenu na ovog neprežaljenog glazbenog velikana.
Glazbeni producent Nikša Bratoš čiji će orkestar pratiti sve izvođače na sceni bio je Kemin dugogodišnji suradnik, a iznimno se veseli skorom koncertu u Zagrebu:
– U zadnjih 30 godina na ovim područjima su propale mnoge države, propalo je puno valuta koje više ne vrijede, ljudima su nestale kuće i njihove stvari. Jedino što je zadržalo vrijednost svih ovih godina su Dušo moja, Nije htjela, Moderato cantabile, Kuća pored mora i to ne gubi na vrijednosti nikada. Oni koji su zaslužni za stvaranje takvih vrijednosti zaslužuju da im se oda ovakva počast možda i češće nego jednom godišnje – naglasio je Bratoš.

Foto: Vjekoslav Gavrić

comment closed