fbpx

Endeavour – Mladi Morse izvrsna kriminalističku seriju na malim ekranima

Zagreb…

Na Hrvatskoj radioteleviziji kriminalistička serija Endeavour – Mladi Morse

Endeavour - Mladi MorseHrvatska radiotelevizija u petak 17. kolovoza na Drugom programu (HRT – HTV2) prikazuje izvrsnu kriminalističku seriju Endeavour – Mladi Morse. U četiri epizode ova britanska serija vratit će vas u prošlost jednog od nezaboravnih televizijskih likova i razotkriti vam kako je počela karijera slavnog inspektora Morsea. Shaun Evans kao mladi detektiv Endeavour Morse izvrsnom interpretacijom slavnog lika omogućit će gledateljima da saznaju više o prošlosti detektiva slavnog po ljubavi prema križaljkama, klasičnoj glazbi, engleskom pivu i klasičnim automobilima.
Doznat će i koja se poznata lica vraćaju u trećoj sezoni serije, nakon šokantnih i tragičnih događaja na kraju druge sezone. Nepravedno optuženog Endeavoura Morsea posljednji smo put vidjeli u ćeliji jer su mu podmetnuli ubojstvo šefa policije Ruperta Standisha. Endeavour je otkrio korupciju u samom srcu gradske policije, ali njegova je istraga dobila zlokobni obrat. Što će biti s Morseovim nadređenim, inspektorom Fredom Thursdayem (Roger Allam) čiji je život visio o niti nakon što je teško ranjen?
Endeavour - Mladi Morse Treća sezona iznimno uspješne ITV-ove kriminalističke serije, koja prati događaje prije onih u seriji Inspektor Morse, sastoji se od četiri 90-minutne epizode, a scenarij je i ovog puta napisao autor “Lewisa” i “Endeavoura” te scenarist “Inspektora Morsea” Russell Lewis. Colin Dexter, čiji je prvi roman o Morseu objavljen 1975., i dalje je povezan sa serijom kao savjetnik.
Prva nova priča događa se 1967. godine, tri mjeseca nakon nesretnog pokušaja Donalda Campbella da postigne rekordnu brzinu od 480 km/h na vodi. Kondukterka autobusa Jeannie Hearne ubijena je kad je otišla večer provesti u lunaparku. I tako u okružju lunaparka počinje istraga.
Ponovno ćemo gledati Jacka Laskeya (narednik Peter Jakes), Seana Rigbyja (Jim Strange), Antona Lessera (načelnik Reginald Bright), Jamesa Bradshawa u ulozi dr. Maxa DeBryna i Abigail Thaw kao novinarku Dorotheu Frazil. Poznata glumica Dakota Blue Richards (Nabrijani, Zlatni kompas) postaje stalna članica glumačke ekipe od drugog nastavka u ulozi policajke Shirley Trewlove.
Endeavour: Mladi Morse debitirao je 2012. cjelovečernjim filmom u čast Morseove 25. godišnjice. Shaun Evans je ulogom mladog Morsea osvojio kritiku i publiku, a film je postao najgledaniji novi dramski naslov prikazan na programu ITV-a te godine. Druga sezona prikazana je u ožujku 2014. godine. Njezin je vrhunac epizoda sa sedam milijuna gledatelja i gledanosti od 27%, jedna od najgledanijih epizoda bilo koje dramske serije na ITV-u te godine. Posljednji nastavak bio je najgledanija ITV-ova drama bilo kojeg žanra među muškim gledateljima u 2014. godini.
Prvu epizodu kriminalističke serije Endeavour – Mladi Morse gledajte u petak 17. kolovoza na Drugom programu (HRT – HTV2) Hrvatske radiotelevizije u 20.05 sati.

Foto: Press