fbpx

Sve je spremno za premijeru Faraon iz Ilice je mrtav

Zagreb…

Faraon iz Ilice je mrtavTko je ubio Faraona Keopsa Ra? Ubojstvo o kojem priča cijeli Zagreb dvadesetih godina prošlog stoljeća, oživjet će nakon dva mjeseca priprema na sceni Kazališta Komedija. Glazbeni krimić Faraon iz Ilice je mrtav autorskog tima Milane Vukov Runjić, Ane Tonković Dolenčić i Ivana Josipa Skendera i u režiji Krešimira Dolenčića, u kazalište vraća duh i život nekadašnjeg Zagreba, napetu radnju, detektive, glazbu, ples i smijeh. Glumački ansambl te dio baleta, orkestar i zbor, predvođeni dirigentom Krešimirom Batinićem, ovih dana marljivo rade na posljednjim detaljima kako bi sve bilo savršeno spremno za 1. prosinca 2017. godine, kada je zakazana svečana praizvedba.
Mladoj glumici Dajani Čuljak pripala je jedna od glavnih uloga. Emotivna, zaljubljena i znatiželjna junakinja Edvina pl. Podolsky, i sama se upustila u otkrivanje ubojice mističnog zavodnika Faraona Keopsa Ra.
Faraon iz Ilice je mrtav– Super mi je raditi ovu predstavu, a posebno mi se sviđa period u kojem se cijela radnja događa. Mistika, zabava i istraživanje čine ovu priču jako zanimljivom, no neću vam ništa otkrivati kako biste se sami u to uvjerili. Veseli me moja uloga mlade wanna be detektivke, a uživala sam raditi uz mog strica, mamu i sve ostale odlične i zabavne kolege – izjavila je Dajana Čuljak.
Ljubavnika Edvine pl. Podolsky, problematičnog Saschu Ackermana, igra još jedna mlada glumačka zvijezda u usponu Ivan Čuić, koji će u predstavi zapjevati i tri glazbena broja:
– Pripala mi je uloga problematičnog zagrebačkog dečka koji ima problema s drogom, dugovima, ocem i obitelji. Scene su gotovo filmske i brzo se izmjenjuju, a glazba koju je napisao Ivan Josip Skender savršeno prati cijelu tu priču i jako je filmska.
Faraon iz Ilice je mrtavSaša Buneta utjelovit će Šlager pjevača koji zapravo jako malo pjeva i koji kao lik u originalnom romanu ne postoji.
– On je više nekakav spoj, neka vrsta meštra od ceremonije. Moram priznati da, barem u ovih dvadeset godina koliko sam ja u Komediji, nikada nismo radili ovakvu vrstu predstave. Rekao bih da je to glazbeni krimić, a posebno inspirativno je vrijeme u kojem se radnja odvija. Puno je tu dokumentarnih i stvarnih likova i događaja, uz autentične kostime i glazbu – izjavio je Saša Buneta te dodao:
– Dugo već nisam radio s Krešom Dolenčićem i to mi je pravo osvježenje. Nismo imali puno vremena za pripremu, a predstava je zaista jako zahtjevna. Zaista smo trebali zapeti i raditi punom parom jer je trebalo naučiti i savladati mnogo glazbenih brojeva, koreografiju, uz, naravno, građenje vlastitog lika, što je zahtijevalo puno dramskih proba i pojačan tempo.
Jasna Palić Picukarić je proteklih mjeseci uživala u pripremama ove predstave za koju kaže da ju je teško svrstati u neki poznati žanr.
Faraon iz Ilice je mrtav– Faraon je nešto drugačije, nešto novo i zanimljivo, a opet jako naše. Sto posto Komedija, kao i uvijek! To je krimić, a i komedija. Možda da to nazovemo “krimedija“. I kao neki film, a u kazalištu! Dakle, filmična krimedija. Puno glazbe, veliki ansambl i mi svi zgodni i odlični kao i uvijek. Ako zbog ničeg drugog, dođite provjeriti koliko je istine u ovoj mojoj pozivnici – izjavila je Jasna Palić Picukarić koja igra ulogu Tete Micike.
Glumačku podjelu, osim navedenih čine i Mila Elegović, Dražen Bratulić, Goran Malus, Fabijan Pavao Medvešek, Zlatko Ožbolt, Ana Magud, Nera Stipičević, Vid Balog, Nina Kaić Madić, Lana Blaće, Jadranka Gospodnetić, Ana Zebić, Larisa Marak i Dinka Jeričević. Kostimografkinja je Tea Bašić, koreograf Igor Barberić. Osim odličnog glumačkog postava u predstavi sudjeluju i orkestar, zbor te članovi baletnog ansambla Kazališta Komedija.
Ulaznice za predstave Kazališta Komedija se mogu osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici kazališta www.komedija.hr. Najnovije informacije dostupne su i na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.

Foto: Press – Faraon iz Ilice je mrtav – Ines Novković