fbpx

Otvorene prijave za Školu medijske kulture

Prijave za Školu medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Najvažnija medijska škola održat će se i ove godine u Varaždinu od 18. do 28. kolovoza

U današnjem je društvu medijska pismenost izuzetno bitna i s njom se susreću djeca od najranije dobi. Škola medijske kulture jedan je od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja kroz koji je u 20 godina postojanja prošlo više od 2500 polaznika. Pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti i upoznati se s filmskom teorijom!

medijske kulture

Desetodnevni plan Škole obuhvaća predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu. Takav raspored i pristup čine Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

medijske kulture

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić i ove će se godine održati u Varaždinu, baroknom gradu s lokacijama idealnim za snimanja i učenja o filmskoj teoriji i medijskoj pismenosti, od 18. do 28. kolovoza.

Mogu se prijaviti svi profesori, odgajatelji, studenti, kinoklubaši, članovi udruga i samostalni autori koji žele učiti o filmu, usvojiti potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima!

Polaznici mogu birati između seminarskih programa te prvog i drugog seminarskog stupnja ili pak upisati neku od 14 radionica (igrani, dokumentarni, eksperimentalni ili animirani film, kamera i snimanje, montaža, fotografija, radioreportaža, scenarij, dramska pedagogija, postprodukcija zvuka, vizualni efekti, televizijska reportaža).

U deset intenzivnih i zanimljivih filmskih dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu te upravo sve to čini Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija. Uvjete sudjelovanja možete pročitati ovdje, a link na prijavu nalazi se ovdje.

Stručnost predavača i voditelja radionice, kao i sve širi krug škola (osnovnih i srednjih), ali i domova koji nakon završene Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” s djecom i mladima rade medijsku kulturu unutar svojeg predmeta i propisanog plana i programa, kao i izvannastavnu aktivnost, govore u prilog uspješnosti škole.

Ulaganje u učitelje, profesore, stručne suradnike, odgajatelje, ali i one koji su tek zaljubljenici u medije, ulaganje je u generacije i generacije djece i mladih. Od 18. do 28. kolovoza Varaždin će na deset dana postati pravo filmsko središte, stoga požurite jer prijave traju do 15. lipnja 2021., a zbog velikog interesa broj polaznika je ograničen.

– Za Školu medijske kulture prijaviti se možete na ovom linku. Vidimo se u Varaždinu na deset nezaboravnih dana filmskog druženja! – poručuju organizatori.

Foto: Press