fbpx

GNK Dinamo pobjednik hrvatskog Superkupa

Zagreb…

Dinamo osvojio šesti Superkup u povijesti samostalne Hrvatske

Prvak GNK Dinamo i pobjednik Kupa Rijeka odlučivali su u subotu na Maksimiru o ovogodišnjem osvajaču Superkupa, a više su uspjeha imali Zagrepčani. Dinamo je prošle sezone osvojio novi naslov prvaka Hrvatske, a u finalu Kupa drugi je domaći trofej uzela Rijeka te je na početku nove sezone odigrano novo izdanje hrvatskog Superkupa.
Susret je odigran na maksimirskom stadionu u Zagrebu, a Dinamo je do naslova stigao minimalnom pobjedom 1:0. Pobjednički je pokal uručio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.
Odlučujući se trenutak zbio u 42. minuti, kada je Gojak snažnim i preciznim udarcem u gornji kut matirao Slugu i, pokazalo se, riješio utakmicu.
Zagrebački Modri tako su stigli do svog šestog Superkupa u povijesti samostalne Hrvatske (’02, ’03, ’06, ’10, ’13, ’19), jednog više od Hajduka (’92, ’93, ’94, ’04, ’05), dok je Rijeka ostala na jednom osvojenom Superkupu (’14).
Sljedećeg vikenda počinje novo izdanje Hrvatski Telekom Prve lige, pri čemu će Dinamo u petak dočekati Lokomotivu, a Rijeka dan poslije ugošćuje Varaždin.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez