fbpx

Goran Ivanišević – stalni gost komentator s umaškog ATP-ja

Goran Ivanišević na svom starom “radnom mjestu”

Goran Ivanišević i ove je godine na svom starom “radnom mjestu”, u studiju HRT-a u Umagu, gdje svakoga dana znalačkim analizama obogaćuje program.

Goran Ivanišević

No ove se godine svaka njegova rečenica sluša s posebnom pozornošću – jer ne samo da se radi o svjetskoj teniskoj legendi, već i o novom treneru u timu najboljeg igrača svijeta Novaka Đokovića, koji je u epskom finalu prošle nedjelje osvojio svoj peti naslov pobjednika Wimbledona.

U svom prvom nastupu Goran Ivanišević je jasno poručio, a to je silno odjeknulo da “nije važno od kuda dolaziš, već jesi ili nisi čovjek, a Novak je mnogo puta dokazao da je ekstra osoba.” Njihova suradnja trebala bi poslužiti kao svijetli primjer svima.

A suradnja s Goranom jedan je od omiljenih radnih zadataka i dugogodišnjoj novinarki i urednici u sportskoj redakciji HRT-a, Mirni Zidarić, koja već više od 20 godina prati uzbudljiva teniska zbivanja na umaškom ATP turniru:

– Prvi sam put u Umag došla 1997. – i evo me nakon 20-ak godina još uvijek tu. Iznimno sam ponosna što sam uspjela zadržati taj profesionalni kontinuitet, jer rijetki su primjeri tako duge i uspješne suradnje.

Mijenjali su se direktori i vlasnici turnira, urednici i komentatori HTV-a, a mene je dopalo zadovoljstvo rada u studiju, s kojim su očito svi bili zadovoljni, pa sam se uspjela održati.

Rado su mi u goste dolazili, i još uvijek dolaze, vrhunski tenisači – ali i predsjednici države, pa su se tako u studiju izmijenili Stipe Mesić, Ivo Josipović i, naravno, Kolinda Grabar Kitarović, te su ponekad izjavili i nešto što su dan kasnije svi ozbiljni mediji citirali.

A otkad se i Goran Ivanišević pridružio emisiji kao stalni gost komentator, zadovoljstvo je još veće – pa vjerujem da su to osjetili i naši gledatelji.

Iz godine u godinu, poput organizatora i mi pokušavamo ponuditi dodatnu kvalitetu i u tome uživamo – naglasila je pak Mirna Zidarić.

Foto: Press – ATP Umag 2019.