Guatemala: Meet the Maras
By redakcija On 31 ožu., 2020 At 09:20 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

U sklopu ciklusa Mijenjamo svijet – Guatemala: Meet the Maras

GvatemalaHrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu 8. travnja 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u sklopu ciklusa Mijenjamo svijet u udarnom terminu od 20.05 sati prikazuje dokumentarni film Guatemala: Meet the Maras.
Gvatemala je jedna od zemalja s najviše nasilja na svijetu. Gotovo 95% ubojstava ostaje neriješeno, a izrazito nasilne bande Gvatemala(maras) upravljaju trgovinom drogom, prostitucijom i reketarenjem u cijeloj zemlji, šireći strah među stanovništvom. Nakon višetjednih pregovora članovi nekih od bandi pristali su na razgovor s TV ekipom.
Pedro je vođa bande Barrio 18 u sirotinjskoj četvrti Vilanueva. Pravo je čudo što je doživio 32 godine. Članovi bande rijetko požive do 25. Policija koja pokušava obuzdati bande slabo je naoružana i opremljena pa policajci katkad moraju sami kupovati streljivo. Suočeni s tolikim nasiljem i nemoći policije, mnogi su se stanovnici odlučili naoružati. Ostali su se odlučili pridružiti militantnim skupinama i izravno obračunati s bandama.
Film Guatemala: Meet the Maras je odabrala Mira Vočinkić.

Foto: Press

comment closed