Hrvatska, Argentina, Island i Nigerija u skupini D

Moskva…

 

Danas je u ruskoj prijestolnici, u Moskvi, održan ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo, koje je na rasporedu idućeg ljeta, a Hrvatska nogometna reprezentacija je jedan od ukupno 32 sudionika.
Izabranici Zlatka Dalića nalazili su se u drugoj jakosnoj kategoriji, zajedno sa Španjolskom, Peruom, Švicarskom, Engleskom, Kolumbijom, Meksikom i Urugvajem. Jakosne su skupine određene na temelju poretka na Fifinoj ljestvici iz listopada ove godine.
A legendarni Argentinac Diego Armando Maradona upravo je izvukao kuglice, te je Hrvatska završila u skupini D s Argentinom, Islandom i Nigerijom. Vatreni će s pozicije D3 prvu utakmicu igrati protiv Nigerije u Kaliningradu (16. lipnja, 21:00 po lokalnom vremenu), drugu protiv Argentine u Nižnji Novgorodu (21. lipnja, 21:00 po lokalnom vremenu), a treću protiv Islanda u Rostovu na Donu (26. lipnja, 21:00 po lokalnom vremenu).
Hrvatsku delegaciju na moskovskom ždrijebu, uz predsjednika HNS-a Davora Šukera i izbornika Dalića činili su izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, dopredsjednici Ante Vučemilović-Šimunović i Ante Kulušić, team managerica Iva Olivari, povjerenik za sigurnost Miroslav Marković, povjerenik za ulaznice Nikša Martinac te glasnogovornik Tomislav Pacak.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji na rasporedu je od 14. lipnja do 15. srpnja sljedeće godine.
Svjetsko prvenstvo 2018., ždrijeb skupina:
Skupina A: Rusija, Saudijska Arabija, Egipat, Urugvaj
Skupina B: Portugal, Španjolska, Maroko, Iran
Skupina C: Francuska, Australija, Peru, Danska
Skupina D: Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Skupina E: Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija
Skupina F: Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Skupina G: Belgija, Panama, Tunis, Engleska
Skupina H: Poljska, Senegal, Kolumbija, Japan

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez,  društvena mreža HNS