fbpx

Hrvatska ima nove adute za Kontinentalni kup

Kapetan iz Vinkovaca i novi vratarski aduti kao dobitne kombinacije za Kontinentalni kup u Rumunjskoj

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija nakon okupljanja i mini priprema sljedeći tjedan odlazi u Rumunjsku, gdje će sudjelovati na Kontinentalnom kupu u gradu Iasiju, drugom po veličini u toj zemlji.

Kontinentalni kup

Igrači s nestrpljenjem čekaju svoje protivnike, a jedan od najžešćih bit će im svakako Rusi, aktualni svjetski prvaci.

Kontinentalni kup

– Znamo jačinu Rusije, druge reprezentacije su nam nepoznanica, ali mislim da možemo dobro konkurirati i ne bojimo se nikoga. To natjecanje bit će nam jedna odlična provjera da vidimo gdje smo, što možemo i koliko vrijedimo – pojasnio je Josip Haluška, rođeni Vinkovčanin, koji je dobio tu čast da bude kapetan reprezentacije na nadolazećem Socca Kontinentalnom kupu u malom nogometu u Rumunjskoj.

Uz nekoliko starih imena, izbornik Željko Ostrman predstavio je i nove adute za nadolazeća natjecanja. Jedan od njih je i Andrija Budimir, perspektivan i svestran vratar koji je već izbrusio zanat u futsalu i velikom nogometu.

– Do sada sam više branio futsal, ali budući da branim i veliki nogomet, brzo sam se snašao u ovakvoj inačici malog nogometa. Moram pohvaliti svoje suigrače zbog pristupa na treninzima. Ide se jako, u svima se vidi želja da predstavljaju Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, ali i na predstojećem Kontinentalnom kupu – objasnio je Budimir koji je prokomentirao i tzv. socca penale, koji se izvode slično kao i u hokeju na ledu:

– Za mene je to novi način raspucavanja. Jako je zanimljiv, ali nije mi totalna nepoznanica. Jer tko god je trenirao futsal poput mene, takvo nešto se radi na treninzima. Na službenim utakmicama jest malo čudnije, ali ovakvo izvođenje penala vratarima s iskustvom ne bi trebalo stvarati probleme.

Kontinentalni kup u Rumunjskoj bit će samo uvertira za nadolazeće Socca Svjetsko prvenstvo u malom nogometu u Meksiku na otoku Cozumel, koje će se održati u travnju iduće godine. Želja svakog reprezentativca je naravno – braniti boje Hrvatske.

– Jedva čekamo to Svjetsko prvenstvo u Meksiku. Svakome bi bila čast igrati za reprezentaciju na takvoj velikoj smotri pred očima velikog broja gledatelja – rekao je za kraj slavonski kapetan Haluška.

Podsjetimo, Hrvatska će na Kontinentalnom kupu uz Ruse odmjeriti snage i s Moldavijom, Bugarskom, Belgijom i domaćinima iz Rumunjske, a Kontinentalni kup će se održati od 17. do 19. rujna.

Foto: Press – Vedran Tolić