fbpx

Film Daine O. Pusić na festivalu Go Short

U natjecateljskom programu…

Igrani film ‘Zvjerka’ nedavno je prikazan u Barceloni gdje je osvojio Nagradu mladog žirija, a prošle godine proglašen je najboljim filmom u programu Kockice na Zagreb Film Festivalu

Zvjerka, Daine O. PusićKratkometražni film ‘Zvjerka‘ u režiji Daine O. Pusić prikazat će se u natjecateljskom programu europskih filmova 8. izdanja međunarodnog filmskog festivala Go Short koji se od 6. do 10. travnja održava u nizozemskom gradu Nijmegenu.
Igrani film ‘Zvjerka’ nedavno je prikazan na MECAL – u, međunarodnom festivalu kratkometražnog filma i animacije u Barceloni gdje je osvojio Nagradu mladog žirija; prošle je godine proglašen najboljim filmom u programu Kockice na Zagreb Film Zvjerka, Daine O. PusicFestivalu, a dobio je i posebno priznanje na Filmskom festivalu Slamdance. Produkciju potpisuje Slavica film, a koproducenti su Metar 60 i finska produkcijska kuća Napafilms Ltd. Scenarij i režiju odradila je Daina O. Pusić, kameru Arthur Mulhern, a montažu Arttu Salmi, dok glavne uloge nose Marija Kohn i Doris Šarić-Kukuljica. Producentice su Anamaria Kapulica, Mirta Puhlovski i Liisa Juntunen. Priča je to o 100-godišnjakinji Nadi i njenoj 75-godišnjoj kćeri Veri koje imaju napet, ali uhodan odnos. Uz film Zvjerka, u natjecateljskom programu našao se i animirani film ‘Tu tamo’ redatelja Alexandera Stewarta.
Animirani film ‘Tu tamo’ počinje kao bilježnica putnika, sa skicama koje su nastale u ljeto 2014. na hrvatskoj obali i u Zagrebu, no detalji se brzo počnu rastvarati u apstraktne utiske s rubova sjećanja. Za ovaj autorski projekt Alexandera Stewarta, animaciju supotpisuje Darko Masnec, koloriranje Ivan Košutić i Jelena Oroz, a miks zvuka Gideon Kiers. Producentica je Vanja Andrijević iz Bonobostudija.  Go Short je središnji festival kratkometražnog filma u Nizozemskoj, a sve ostale detalje potražite na njegovim službenim stranicama.

Foto: Press