fbpx

Hrvatska protiv Rumunjske za povijest i korak do polufinala?

EHF EURO 2020: Hrvatska Vs Rumunjska

– Mi još nismo ni svjesni gdje smo i što smo. Nakon Srbije svi smo se doslovno emotivno ispraznili. Uvjeravam vas da nema euforije, sretni smo, ali idemo dalje. Malo nas je poremetio EHF, ali kako nama, tako je i svima. Uspjeli smo dobiti dopuštenje da izađemo iz hotela i odemo prošetati negdje na zrak, da ga malo udahnemo uz neke vježbe. Moram curama izbiti rukomet iz glave, a ja ću za to vrijeme gledati video Rumunjske. Oni imaju sjajne igračice, vanjska linija s Neagu, Laslo i Buceschi strašno je jaka. Imaju mladu i visoku ljevakinja Lauru Popu, Ostase je sličnih predispozicija kao i Pintea, dvije odlične golmanice, Dumansku koja igra u Podravki i Dedu koja nije mogla braniti protiv Njemačke. One su došle po medalju, jake su pucačice, surađuju s pivotima, trče u kontru. Mi idemo dalje, kao i dosad, utakmicu po utakmicu – rekao je Nenad Šoštarić.

Hrvatska

Nakon punih deset godina hrvatska ženska rukometna reprezentacija osigurala je drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu. I posljednji put je to bilo u Danskoj, pa se čini da nam je ta zemlja sretna kada je ženski rukomet u pitanju. Prvi susret drugog kruga igramo protiv Rumunjske. Eventualnom pobjedom ispisale bi naše rukometašice još jednu lijepu stranicu u povijesti jer Hrvatska još nikada nije ostvarila četiri pobjede na Europskom prvenstvu za redom. Da ne spominjemo kako bismo se sasvim približili polufinalu.

Hrvatska

Susret protiv Rumunjske igra se sutra, 10. prosinca u 18.15 sati. Riječ je o reprezentaciji s izuzetno bogatom tradicijom i čak tri naslova svjetskih prvakinja. Bilo je to doduše dosta davno 1956., 1969. i 1962. godine, a fantastična su to ostvarenja. Tu su još i dva srebra sa svjetskih prvenstava. Zanimljivo je spomenuti da su posljednje medalje osvojene u Danskoj – bronca Europskog prvenstva 2010. godine (tada je i Norveška bila suorganizator) te bronca Svjetskog prvenstva 2015. godine. Stoga bismo i za njih mogli reći Danska kao sudbina.
– Presretne smo i prezadovoljne, i dalje ne možemo vjerovati što smo napravile. Čitamo portale, novine i još uvijek ne vjerujemo da smo to stvarno mi napravile. Nismo mogle ovo sanjati, ali očito je da je sve moguće. Malo su se slegnuli dojmovi danas, idemo dalje, dat ćemo sve od sebe kako bi postigle što bolji rezultat – rekla je Valentina Blažević.

Foto: Press – HRS