fbpx

Ivan Santini: Marija Mandžukića će teško bilo tko naslijediti

Vatreni…

Reprezentativni napadač Ivan Santini podijelio je svoja razmišljanja s priprema Vatrenih u Portugalu

Ivan Santini– Nema se što čekati, još vlada euforija od Svjetskog prvenstva i svi željni igrati u hrvatskom dresu. Iza nas je težak vikend pa smo odradili jedan lakši uvodni trening prvog dana okupljanja. Mi novi igrači nemamo se od čega opuštati, silno smo motivirani, želimo pokazati da smo zasluženo pozvani i tu smo da damo sve od sebe – rekao je Ivan Santini.
Nakon povijesnog uspjeha osvajanjem srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Vatreni kreću u novi natjecateljski ciklus. Portugalski grad Faro i aktualni europski prvak Portugal bit će prvi domaćin svjetskim doprvacima 6. rujna (19.45 sati po lokalnom vremenu) u prijateljskoj utakmici. A o predstojećoj Ligi nacija Ivan je rekao:
– Liga nacija je odlična stvar, puno bolja od prijateljskih utakmica, a igrat ćemo protiv dobrih momčadi. Bit će to atraktivnije i za navijače. Portugal je tehnički dobar, očekujem da će igrati otvoreno. Dobra su momčad i nikome nije lako protiv njih – rekao je Ivan Santini te se osvrnuo na svoju formu.
– Dobro sam se prilagodio Belgiji, imao sam tri godine ranijeg iskustva i nadam se da ću tako i nastaviti. Očito našim nogometašima odgovara što ima mnogo naših ljudi u Belgiji, a i način života je odličan. U Belgiji su u finalu SP-a također navijali za nas, pogotovo nakon što su nadigrali Francuze u polufinalu, a izgubili. I kod njih je bila euforija zbog bronce, ali ne kao u Hrvatskoj. Gledati finale bio je najljepši osjećaj u mom životu. Bilo je ludo vidjeti toliko razdraganih hrvatskih navijača.
A o Mandžukiću i Modriću je rekao:
– Mandžukića će teško bilo tko naslijediti, a ja ću dati sve od sebe. O značaju Modrića ne treba ni pričati, nama mnogo znači što je uopće u istom autobusu s nama. Ima motiva, želje i gladi nakon svega što je osvojio, velika je inspiracija svima koji dolaze.

Foto: Press – HNS